Avto
4254 ogledov

Policija dobila pomembne okrepitve

Slovenska policija z novimi citroën jumperji
1/6
Citroën
Slovenska policija je okrepila svoj vozni park z 20 novimi vozili.

Na Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije so za potrebe slovenske policije kupili 20 specialno kombiniranih tovornih vozil znamke citroën jumper. Na podlagi javnega razpisa so izbrali Avtotehno VIS, ki je pooblaščeni zastopnik znamke Citroën. Ta strateška odločitev je del neprestanih prizadevanj za izboljšanje operativne učinkovitosti in okoljske odgovornosti slovenske policije, so zapisali v sporočilu za javnost.

Slovenska policija z novimi citroën jumperji | Avtor: Citroën Citroën

Vozila citroën jumper so bila izbrana na podlagi javnega razpisa. Vozila so prilagojena specifičnim potrebam policijskih enot, imajo pa tudi elemente zasnovane za trajnost. Med drugim imajo vozila pnevmatike, ki zagotavljajo boljši izkoristek in oprijem, še posebej na mokrih površinah, kar povečuje varnost in zmanjšuje porabo goriva.

Slovenska policija z novimi citroën jumperji | Avtor: Citroën Citroën

Kot je poudarila Polona Kos, vodja prodaje na Avtotehni VIS, so ponosni, da je ministrstvu izbralo njihove tako imenovane marice, ki bodo izboljšale operativne zmogljivosti slovenske policije. V letu 2022 so namreč kupili 40 vozil citroën jumper, leto kasneje so se odločili še za dolgoročni najem 40 vozil. "Prepričani smo, da bo ta nakup služil kot vzor drugim sektorjem in industrijam, ki iščejo zanesljive, varne in okolju prijazne poslovne rešitve," še pravi Kosova.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.