Avto
20912 ogledov

Potrjeno: Renault umika iz Slovenije legendarni model

Espace Anže Petkovšek
Konec prodaje avta, ki je revolucioniral pogled kupcev na uporabnost vozil.

Rok Istenič, predstavnik Renault Slovenija, je potrdil, da znamka v Sloveniji ne bo več tržila modela renault espace. 

Veliki enoprostorec, ki je v zadnji peti generaciji dobil obliko križanca, je sicer ravnokar doživel prenovo, od katere pa slovenski kupci ne bodo imeli koristi. Kot je pojasnil Istenič, so kupci tovrstnih avtov migrirali k suvom, v njihovem primeru k modelu koleos, ki da se prodaja zelo dobro.

V Sloveniji in nasploh v regiji Adriatik (balkanske države) so tako v zadnjih letih prodali le malo espaceov, in zato se je uvoznik odločil, da niti ni smiselno iti skozi zahtevne postopke za ureditev homologacije in drugih dovoljenj za potrebe prodaje prenovljenega modela. 

Renault espace | Avtor: Renault Renault

Renault espace | Avtor: Renault Renault
Renault espace | Avtor: Renault Renault

Renault espace Avto Takšen espace je prišel iz lepotilnega salona

Ali je to že napoved, da bo trenutna generacija espacea že tudi sploh zadnja, je po Isteničevih besedah še prezgodaj trditi, gotovo pa gre trend prodaje v smer, ko imajo prednost križanci in suvi, medtem ko znamke druga za drugo ukinjajo enoprostorce. 

Model espace je Renault predstavil leta 1984 in jih od takrat po svetu prodal kar 1,3 milijona. Velja za začetnika pohoda enoprostorcev, ki je zaznamoval razvoj in prodajo avtov v Evropi za naslednjih 30 let. Trenutna generacija je prišla na ceste leta 2015, v Sloveniji jo je mogoče dobiti le še iz zaloge. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Vozniček 21:02 26.november 2019.

    Pa so preneumni pri Renaultu očitno, da bi eni družini, ki si lasti starega Espacea, dali preveriti uporabnost novega Espaca. Seveda noče nihče kupiti, jaz bi stari model takoj kupil, če bi ga še delali, ta nov jajca pa nikoli... ...prikaži več Kakšna je sploh uporabna razlika med njim in Scenicom???