Avto
13 ogledov

Pozabite na analogne merilnike

Mercedes-Benz razred S
1/17
Mercedes-Benz AG
15. maja bodo pri Mercedes-Benzu svetovni javnosti razkrili svojo admiralsko križarko - novi razred S, pod obliko katerega se podpisuje slovenski oblikovalec Robert Lešnik. Nekaj podrobnosti o luksuzni limuzini je že znanih.

Premiera novega mercedes-benza razreda S, enega najbolj pričakovanih avtomobilov leta, je vse bliže. V primerjavi s predhodnikom bodo linije modernejše, na nosu bo velika zračna rešetka, LED svetila spredaj in zadaj, luksuznemu občutku pa bo dodatno pripomogla velika steklena streha ter kromirane izpušne cevi.

Barvni paleti se bodo pridružile tri nove barve anthracite modra, ruby črna in diamond srebrna. V Stuttgartu so se glede na prve fotografije notranjosti odločili za popolno digitalizacijo. Potnikom bo na razpolago LED ambientalna osvetlitev, volan bo kombiniran z elementi lesa in usnja, v vzglavnike prvih sedežev bodo vgrajeni ekrani na dotik, klimatska naprava bo kombinirana z dišavami, pod audio sistem se je podpisal znani izdelovalec Burmester. Luksuzna oprema vključuje tudi osvetljene pragove in dva 12,3-palčna ekrana, ki v popolnosti zamenjujeta analogne elemente, ter COMAND multimedijski sistem.

Opcijska oprema vključuje še kamero, ki omogoča 360 stopinjski pogled okoli vozila, gretje in ventilacijo sedežev, ki tudi masirajo, multimedijski sistem za zadnje sedeže, ki so nagibni, po želji pa tudi ločeni, šest barv usnja in še marsikaj drugega.

Pri Mercedesu veliko stavijo na varnost. Med drugim bodo potnike varovali aktivni varnostni pasovi, PRE-SAFE sistem za predvidevanje trka, ter sistem prilagajanja obes glede na trenutne razmere na cesti. Mercedes naj bi zaradi vse več voženj po napačni strani na avtocesti v svojem luksuznem modelu še letos predstavil sistem, ki zazna vožnjo v napačno smer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.