Avto
74 ogledov

Pravilen tlak v pnevmatiki za varno vožnjo

Michelin OMV Gregor Prebil
Izdelovalec pnevmatik Michelin drugo leto zapored v Sloveniji v partnerstvu z bencinskimi servisi OMV prireja akcijo Napolnimo pnevmatike z zrakom!

Z akcijo želijo med ljudmi vzbuditi zavedanje, kako pomemben je pravilen tlak v pnevmatikah. Ta namreč ne vpliva le na nižjo porabo goriva, pač pa v prvi vrsti vpliva na varnost na cesti. Pnevmatika je namreč edini stik vozila s cesto.

Ko se usedemo na kolo, verjetno vsakdo pomisli na pravilen tlak v pnevmatikah, enako zavedanje je za volanom vozila verjetno slabše, pa čeprav so hitrosti na cesti višje.

Michelin zato pri nas že drugo leto zapored na bencinskih servisih OMV prireja akcijo Napolnimo pnevmatike z zrakom, ki poteka od 1. oktobra dalje, zaključila pa se bo 13. oktobra.

Do sedaj so akcijo izvedli že v 35 državah Evrope in sveta, zahvaljujoč partnerju OMV pa letos pregledujejo tudi svetilnost žarometov. Predstavnik družbe OMV je ob tem dejal, da so od začetka akcije letos brezplačno pregledali žaromete 972 avtomobilov, kar 17 odstotkov pregledanih vozil pa ni imelo žaromete z ustrezno svetilnostjo.

Akcija se bo na bencinskih servisih OMV po Sloveniji nadaljevala še naslednji teden, strokovnjaki obeh družb pa voznikom brezplačno pregledujejo vozila in pnevmatike ter nudijo koristne in uporabne nasvete.

Bencinski servisi kjer bo še potekala akcija Napolnimo pnevmatike z zrakom!:
Bencinski servis OMV Celje Aero, Dečkova cesta 39 (10. in 11. oktobra)
Bencinski servis OMV Slovenska Bistrica, Žolgarjeva ulica 16  (12. in 13. oktobra).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.