Avto
179 ogledov

Predelava avta na plin je lahko vaša!

Velikokrat se vprašamo, ali bi bilo bolje imeti navaden avto ali avto na Avtoplin, ampak pravega odgovora nikoli ne dobimo.

Avtoplin je varen, čist, potrošniku dostopen, prijazen do motorja, pa tudi za polovico cenejši kot bencin ali dizel. Vložek za predelavo avta se večini voznikov povrne manj kot v letu dni.Zeleno gorivo avtoplin je za polovico cenejši kot bencin ali dizel, hkrati pa občutno manj onesnažuje ozračje.

Pri Plineksu predelujejo avtomobile na avtoplin že 10 let in imajo edini v Sloveniji certifikat kakovosti na področju avtoplina. Predelava osebnega vozila potrošnika stane med 640 in 1920 evri. Vložek se povrne po približno 20.000 prevoženih kilometrih, kar je za večino voznikov manj kot v letu dni.

Za predelavo so primerna tako bencinska kot dizelska vozila, pri čemer je pri prvih prihranek večji. V podjetju Plineks d.o.o. vam vozilo predelajo v šestih do osmih urah, potrošnik pa za čas predelave prejme v uporabo brezplačno nadomestno vozilo predelano na plin. Rezervoar za avtoplin se v večini primerov vgradi na mesto rezervnega kolesa.

Za vpis predelave v homologacijski karton poskrbijo v Plineksu, za potrošnika pomemben podatek pa je tudi, da je parkiranje z vozilom predelanim na avtoplin v garažni hiši je varno, saj je njihov sistem hermetično zaprt. 

Prihranek z uporabo avtoplina nastane je tudi pri obrabi motorja in izpušnega sistema. S pravilno delujočim avtoplinskim sistemom se namreč praviloma podaljša življenjska doba mehanskih sklopov motorja, ob predelavi pa je smiselno menjati tudi vžigalne svečke namenjene vožnji z avto plinom. In brez skrbi, vozne lastnosti vozila se ne spremenijo, torej avto ne bo nič počasnejši ali manj odziven. Pa tudi s polnjenjem ne bo velikih težav, saj je v Sloveniji že več kot 100 polnilnic z avto plinom, načrtujejo pa izgradnje tudi novih. Če pa se slučajno znajdete na območju, kjer avtoplinske polnilnice ni in vam zmanjka avtoplina, lahko hitro in enostavno preklopite na vožnjo na bencin ali dizel.

Življenjska doba sistema je od 10 do 25 let, odvisno od kakovosti samega sistema, ki ga potrošnik izbere. Boljši sistemi imajo do osem let garancije na neomejeno število kilometrov. Obenem proizvajalci vrhunskih avtoplinskih sistemov nudijo subvencijo v višini do 600 evrov, zavarovalnice pa nudijo popuste na zavarovanje eko vozil.

NAGRADNA IGRA:

Vabimo k sodelovanju v nagradni igri, kjer je glavna nagrada kar Predelava vašega avtomobila na Plin!

Prav ste prebrali – srečnemu izžrebancu bomo popolnoma predelali avto na plin in mu posledično prihranili še vsaj 50% sedanje porabe za bencin. Ni to odlična nagrada? Nagradna igra bo potekala od 17. 11. 2016 do 30. 11. 2016, po koncu nagradne igre pa boste prejeli tudi spletno pošto Plineksa.

Izmed vseh bomo 1.12. 2016 po 12. uri izžrebali srečneža, ki bo prejel nagrado: Glavna nagrada: 1x Popolna predelava avtomobila na plin!

Izpolnite spodnji obrazec in sodelujte: