Avto
819 ogledov

Predlog za zagon proizvodnje vozil v Revozu

Revoz Saša Despot
V Revozu bo proizvodnja stala tudi še prihodnji teden, je pa znano, kdaj bi lahko začeli s proizvodnjo vozil, ki je odvisen tudi od odločitve matične skupine Renault.

V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, ki je zaradi dogajanja, povezanega s širjenjem novega koronavirusa in zaradi skrbi za zdravje zaposlenih, po popoldanski izmeni 17. marca začasno zaustavila proizvodnjo, bo ta prihodnji teden še stala. Za zdaj se pogovarjajo, da naj bi jo predvidoma zagnali teden po praznikih, je povedal Revozov sindikalist.

Delavnice.si Avto Novost: zemljevid, ki bo prišel marsikomu zelo prav

Revozov sindikalist Slavko Pungeršič je za STA povedal, da prihodnji teden proizvodnje še ne bodo pognali, med Revozovimi cilji pa je, da bi to storili 20. aprila. Vendar je tudi ta datum še vprašljiv, je opozoril.

vulkanizerstvo Počivalšek Avto Dobra novica za avtopralnice, mehanike in vulkanizerje

O vseh ključnih informacijah glede dejavnosti Revoza in ponovnega zagona proizvodnje bodo tako zaposleni kot partnerji obveščeni prek mobilne aplikacije in spletne strani podjetja, so sporočili iz Revoza.

Vse je odvisno od vnovične vzpostavitve javnega prevoza, od dobave sestavnih delov ter dogajanja v Franciji in Španiji. "Po mojih zdajšnjih informacijah se proizvodnja načrtuje 20. aprila," je še dejal.

Revoz | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Iz Revoza, ki zaposluje približno 3400 ljudi, so ob začasni zaustavitvi proizvodnje sporočili, da so sodelavce pozvali, da ostanejo doma in sledijo navodilom pristojnih državnih organov.

Revoz Avto Revoz še naprej brez proizvodnje

V Revozu so sicer zaradi neredne dobave sestavnih delov, ki je bila posledica okuženosti z novim koronavirusom na Kitajskem in neredne dobave motorjev iz tovarne v Turčiji, v začetku marca za tri dni začasno zaustavili proizvodnjo. Dan pred zadnjo začasno zaustavitvijo proizvodnje pa so ob nedelovanju javnega avtobusnega prometa in težav z zagotavljanjem prihoda zadostnega števila delavcev delovali brez nočne izmene.

Pojasnili so tudi, da je vnovičen zagon proizvodnje odvisen "tako od razmer v državi kot od odločitev matične skupine Renault".

AMZS pomoč na cesti ZDRAVSTVO Avto AMZS ponuja brezplačne prevoze

Podjetje si bo, tako kot celotna skupina Renault, prizadevalo vzpostaviti poslovanje takoj, ko bo to možno. Potem, ko bo kriza mimo, bo v dogovoru s socialnimi partnerji sprejelo vse potrebno ukrepe, s katerimi bo zagotovilo ustrezno delovanje in odgovorilo na pričakovanja svojih kupcev, so zagotovili.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.