Avto
8193 ogledov

Premijska znamka bo avtomobile serijsko obula v celoletne pnevmatike

Volvo C40 recharge Volvo
Dolga leta poslušamo, da nobena celoletna pnevmatika ne more konkurirati dobrim letnim pnevmatikam ali dobrim zimskim pnevmatikam. Vedno gre za kompromis.

Vendar pa bo Volvo, ki je znan kot znamka, ki največ konjev stavi na varnost, svoja vozila v srednji in severni Evropi serijsko obula v celoletne pnevmatike.

pnevmatike Pozor Avto Maja spremembe pri pnevmatikah

Pnevmatike, primerne za vse letne čase, pridobivajo popularnost. Vozniki so razbremenjeni stresa ob menjavi letnih za zimske in obratno, zadnje zime v Evropi pa so se bolj kot ne izkazale za zelo mile. Celoletne pnevmatike so postale priljubljene celo v primarni proizvodnji. Za zdaj le pri nizkocenovnih znamkah kot je Dacia. Vendar pa so kupci dusterja in stepwayja zelo racionalni, zato prav nasprotno tega od premijske znamke Volvo tega nismo pričakovali.

Švedski proizvajalec avtomobilov, katerega DNK je povezan z varnostjo, je napovedal, da bo svoja popolnoma električna vozila serijsko opremil s celoletnimi pnevmatikami Recharge.

Volvo C40 recharge | Avtor: Volvo Volvo

Guma AMZS test Avto Najboljše letne gume za leto 2021 so ...

Za srednjo in severno Evropo

Pri Volvu trdijo, da gre za pnevmatike, primerne tako za severno kot srednjo Evropo, in da predstavljajo praktično alternativo tradicionalnim pnevmatikam. Bolj kot posamezne letne ali zimske pnevmatike naj bi bile sposobne spopada s širšim spektrom vremenskih in cestnih razmer, hkrati pa želijo na ta način kupce razbremeniti rednih menjav pnevmatik dvakrat na leto.

avto sneg zima Avto Tako zelo so Slovenci varčevali na zimskih pnevmatikah

Zelo verjetno pa "zajec tiči v drugem grmu." Pri Volvu priznavajo, da bi njihova odločitev pripomogla pri zmanjšanju emisij CO2. 
"Vzdrževanje nizkega kotalnega upora pnevmatik je za električne avtomobile pomembnejše kot za tradicionalne avtomobile, saj imajo večji vpliv na porabo energije in doseg," pojasnjuje Gisela Blomkvist, direktorica Volvovega centra za trajnost. "Ta funkcija je običajno omejena na letne pnevmatike, v primeru pnevmatik Recharge pa smo jo podaljšali tudi za zimske mesece, kar prinaša koristi tako kupcem kot okolju." Vendar še vedno obstaja vprašanje varnosti.

pnevmatike Shramba Avto Zato so po nepravilni shrambi lahko pnevmatike "jajčaste oblike"

Neodvisni testi pnevmatik potrjujejo, da nobena celoletna pnevmatika ne ustreza parametrom najboljših poletnih pnevmatik poleti in najboljših zimskih pnevmatik pozimi. Vedno gre za kompromis. Še toliko bolj preseneča izjava Volva, da so "strokovnjaki za varnost družbe Volvo ugotovili, da je uporaba poletnih in zimskih pnevmatik manj varna pri temperaturah okoli nič stopinj Celzija, ne glede na to, ali so razmere suhe ali mokre. V takih razmerah naj bi bile pnevmatike Recharge najbolj varna izbira. 

Komentarjev 7
  • TistoPravo 15:01 07.april 2021.

    V6 agregat, 4x4 stalni pogon in konkretne zimske...pa si zmahou. Vse drugo je samo slabša alternativa

  • TistoPravo 15:00 07.april 2021.

    Dokler se po ravnem voziš, je marsikej dobro. Ko se pa začnejo resni hribi, pa pozab na te štose

  • juric 14:45 07.april 2021.

    Michelin Crosclimate odlična celoletna pnewvmatika zelo jo priporočam