Avto
40 ogledov

Prenovljeni audi A3 z veliko nove vsebine

Audi S3
1/23
Audi
Audi A3 je doživel oblikovno in vsebinsko prenovo, ki se v marsičem zgleduje pri za številko večjem bratu. Veliko je tudi novih tehnologij, ki so prvič na voljo v tem velikostnem razredu vozil.

Audi A3 bo imel odslej sprednja svetila zelo podobna tistim, ki jih je uvedel A4. Standardne bodo ksenonke, na seznamu doplačil pa tudi matrični LED žarometi, kar naj bi bilo prvič v segmentu. Pri zunanjosti gre omeniti še nove barve in platišča. 

V notranjosti je tudi kar precej novosti, najbolj očitna je možnost Audijegega virtualnega digitalnega kokpita z 12,3-palčnim zaslonom, medtem ko se sedempalčni zaslon še vedno električno dviga in spušča iz sredine armaturke.

Audi A3 je pridobil tudi drugo tehnologijo iz A4 in Q7, med najbolj uporabnimi je asistent za zastoje, ki samodejno vodi avto pri hitrostih vse do 65 km/h. Novost je tudi opozorilo na prečni promet pri vzvratni vožnji in brezžično polnjenje telefonov. 

Pri motorjih ponudbo prične 1,0-litrski turbo trivaljnik z 81 kW (110 KM), za vrh pa skrbi S3, ki je pridobil 7 kW moči in sedaj nudi 228 kW (310 KM). 

Audi A3 | Avtor: Audi Audi
Audija A3 bodo s spremenjenim videzom pričeli prodajati maja, začetna cena v Nemčiji je 23.300 evrov. Na voljo bo v širih karoserijskih različicah (trivratni, sportback, limuzina, kabriolet), v ponudbi bosta tudi modela g-tron (CNG) in e-tron, slednji s kombinacijo 1,4 TSI in elektromotorja zmore 150 kW (204 KM).

Bolj ali manj skrivnost ostaja le še, kako bo izgledal prenoveljeni RS3.

Komentarjev 2
  • MihaMB 14:57 07.april 2016.

    Kar je lahko tudi pozitivno. Da ne bo pomote.

  • MihaMB 14:55 07.april 2016.

    In kot je pri Audiju običajno...spremembo bo opazil samo izredni poznavalec..