Avto
19 ogledov

Prenovljeni C1 v Sloveniji marca

Citroën, C1
1/20
Citroën
Citroën bo na avtosalonu v Ženevi pokazal prenovljeni mali mestni avtomobil C1, ki je na trgu od leta 2005. Novinec obljublja nizek izpust 99 gramov ogljikovega dioksida na kilometer, diodne dnevne luči, avdiosistem CD z enoto Connecting Box in robotizirani mehanski menjalnik (BMP) s prestavnimi ročicami na volanu …

Najmanjši model znamke Citroën, ki je tako kot na začetku na voljo v dveh oblikah karoserije (tri- in petvratna), štirisedežni C1 je ohranil kompaktne mere. 3,44 metra dolžine ga uvršča med najmanjše modele na trgu, zaradi tega pa je okreten in primeren vožnji v mestu. Poleg majhnega obračalnega kroga (ki med pločniki znaša 9,63 metra) razpolaga s številnimi odlagalnimi mesti, porazdeljenimi v predelih armaturne plošče, osrednje konzole in v vratih. Prostornina prtljažnika, ki znaša 139 litrov, se glede na osebne potrebe zahvaljujoč preklopni sedežni klopi poveča na več kot 700 litrov.

Na voljo je s trivaljnim bencinskim motorjem, ki razvije 68 konjskih moči. 1.0i BVM z ročnim menjalnikom v povprečju pri kombinirani vožnji porabi 4,3 l/100 kilometrov in 99 gramov CO2/km. To je prvi avtomobil znamke Citroën z bencinskim pogonskim agregatom z emisijami, nižjimi od sto gramov na kilometer. Za večjo okretnost in udobje pri vožnji po mestu obstaja tudi možnost opremljenosti z robotiziranim mehanskim menjalnikom. Pri tej sestavi motorja 1.0i in robotiziranega mehanskega menjalnika znaša poraba goriva 4,5 l/100 kilometrov z emisijo 104 gramov CO2/km.

Citroën, C1 | Avtor: Citroën Citroën
Prenovljeni C1 se ponaša z novim prednjim delom in krajšim pokrovom motornega prostora, medtem ko so žarometi obdržali svojo zaobljeno obliko. Na popolnoma prenovljenem odbijaču so se pojavile meglenke in diodne dnevne luči. Navpično oblikovan svetlobni izraz spominja na DS3 in C4 aircross. Na zadnji strani ohranja izvirno zadnje steklo, ki tvori celotna prtljažna vrata, na katerih so prenovljeni dvojna puščica in monogrami.

V notranjosti so na voljo prijetne in bolj prefinjene barvne kombinacije armaturne plošče in tkanine sedežev. K dobremu počutju v vozilu prispeva avtoradio z dodatnimi funkcijami. Opremljen je s čelno ploščo, ki se stilsko ujema z armaturno ploščo, s prikazom ure, novim sistemom Avdio CD z enoto Connecting Box (ki je na voljo kot izbirna oprema že od druge stopnje opremljenosti dalje oziroma spada v serijsko opremo pri izvedenki exclusive), s tem pa tudi z možnostjo dekodiranja formatov MP3 ter razpolaganja s funkcijo Bluetooth. Na spodnjem delu osrednje konzole sta na voljo USB in Jack priključek. Druge tehnološke novosti so: prestavni ročici na volanu, ki sta prvič pri tem modelu vgrajeni v kombinaciji z robotiziranim mehanskim menjalnikom, sistem za pomoč pri parkiranju, ki je na voljo v okviru dodatne opreme ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.