Avto
128 ogledov

Preverite, koliko vozniških let štejete

Videoigra Justpark.com
Pri londonskem startupu podjetju JustPark so izdelali videoigro, s katero lahko preizkusite vašo odzivnost pri zaviranju avtomobila, glede na reakcijski čas, pa program izračuna, koliko vozniških let štejete.

Menite, da ste dober voznik in da odreagirate v kritičnih situacijah dovolj hitro, da preprečite trčenje? Zdaj lahko s pomočjo videoigre preizkusite, ali se odzovete kot 18-letni voznik ali kot zelo, zelo star voznik. 

Pri Justpark.com so videoigro kreirali tako, da igralec pa s pomočjo pritiska na katerokoli tipko, čim se prikaže znak stop, ustavi vozilo. Nato se igralcu prikažejo "vozniška leta". Slednja so določili z natančno analizo 2.000 igralcev, ki so se preizkusili v videoigri.

Tisti, ki pijejo kavo, bolj odzivni

Izumitelji videoigre pravijo, da imajo tisti, ki pišejo z levo roko (461 ms), boljši odzivni čas, kot tisti z desno (525 ms). Moški naj bi bili le za odtenek boljši od žensk. 
Podatki, ki so jih dobili kažejo, da so vozniki avtomobilov za 10 odstotkov hitrejši od tistih, ki avtomobila ne vozijo, ter tudi to, da so tisti, ki so spali po osem ur imeli za 20 odstotkov boljši odzivni čas od tistih, ki niso spali.

Tisti, ki imajo vozniški izpit od enega do dveh let, so reagirali v 391 ms in so bili za 27 odstotkov hitrejši od tistih, ki so šele naredili vozniški izpit. Tisti, ki na teden spijejo med 31 in 40 enotami alkoholne pijače, so imeli med testom videoigre veliko slabši odzivni čas od tistih, ki alkohol uživajo le občasno. Bolj odzivni in pozorni so bili tudi tisti, ki spijejo med dvema do petimi skodelicami kave ali čaja na dan (487 ms), kot tisti, ki ne uživajo kofeina (538 ms).

V VIDEOIGRI SE LAHKO PREIZKUSITE TUKAJ.

Komentarjev 7
  • McClain 19:43 20.november 2015.

    ja saj to ni ne vem kolk hiter...

  • McClain 19:42 20.november 2015.

    men je 40% dejanskih let, sam sem verjetno dost starejsi, v tem je tud fora, ne mores kar posplosevat.

  • McClain 19:32 20.november 2015.

    Profesionalc, sicer to ne gre? 4 milijone km... Velik!