Avto
16 ogledov

Preživeli v cunamiju našel svoj harley v Kanadi

Harley-Davidson Reuters
"Takoj ko sem na televiziji zagledal novico, da je na kanadsko obalo naplavilo motor znamke harley-davidson, sem vedel, da gre za moj motocikel," je dejal Ikio Yokoyama, ki je preživel potres in cunami na Japonskem 11. marca lani.

Japonec je mislil, da se je 11. marca lani, ko je cunami pustošil po Japonski, za večno poslovil od svojega motorja znamke harley-davidson, a temu ni tako.

Svetovne agencije so že pred dnevi poročale, da je ocean na obalo kanadske province Britanska Kolumbija naplavil motor harley-davidson, ki ga je po cunamiju na Japonskem odnesla deroča voda.

Zarjavelega harley-davidsona z japonsko registrsko tablico, ki je bil v veliki beli prikolici, je našel Kanadčan, ki je raziskoval odročno obalo Britanske Kolumbije. Kanadska televizija, ki je prva poročala o presenetljivi najdbi, je nato s pomočjo japonskega konzulata odkrila, da je bil motor registriran v prefekturi Mijagi, ki jo je cunami prizadel najhuje. Japonske oblasti so takoj začele akcijo, kdo je bil lastnik motorja in ali je sploh živ.

Lastnik se je našel presenetljivo hitro, svoj motor pa je prepoznal na televiziji. Ikio Yokoyama, ki je v cunamiju izgubil hišo in tri člane družine, je dejal, da ga je prepoznal, takoj ko ga je videl na televiziji. "To je čudež. Človeka, ki ga je našel želim, spoznati in se mu zahvaliti," je za japonsko televizijo dejal lastnik. Podjetje, ki mu je prodalo motor, je že najavilo, da ga bo prepeljalo nazaj na Japonsko in restavriralo.

Po Tihem oceanu plava več kot 1,5 milijona ton razbitin, ki jih je v morje odnesel cunami, vendar je doslej na obalo naplavilo v glavnem le manjše predmete. Strokovnjaki napovedujejo, da bo glavnina avtomobilskih razbitin in drugih večjih predmetov do obale Aljaske, Kanade, Washingtona in Oregona pripluli med marcem leta 2013 in 2014.

Lastniki jih lahko zdaj najdejo tudi na Facebooku. Preberite.

Komentarjev 1
  • Ronald Reagan 22:25 04.maj 2012.

    In kako je ta Harley preplaval ocean? z rokavčki?