Avto
1560 ogledov

Pri Oplu izdali velike načrte do leta 2020

Opel grandland X Žurnal24
Pri Oplu bo v naslednjih dveh letih zelo pestro. Kaj lahko že kmalu pričakujejo tudi slovenski kupci nemške avtomobilske znamke, je razkril Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller.

Opel bo do leta 2020 na trg poslal osem povsem novih ali osveženih modelov je še vroča novica iz Rüsselsheima. S tem nadaljujejo produktno ofenzivo, ki so jo Nemci poimenovali PACE!

Grandland X Avto Test: Opel grandland X

V žarišču bodo segmenti z velikimi količinami in veliko rastjo. Tako že do leta 2020 sledijo tri, za znamko ključne novosti: povsem nova corsa in vivaro ter naslednik mokke X. Pri Oplu se zadnja leta na veliko govori o elektrifikaciji. Do leta 2020 lahko pričakujemo štiri elektrificirana vozila, kar verjetno pomeni priključne hibride, do leta 2024 pa bodo sledila tudi 100-odstotna elektrifikacija vseh Oplovih modelov. Prav tako napovedujejo nadaljnje izboljšave motorjev z notranjim zgorevanjem.

Opel GT X Experimental | Avtor: Opel Opel

Opel Crossland X Test Vizita za živali Opel crossland X za skrbnike večjih psov

Pri Oplu pravijo, da se tako pripravljajo tako na nove, ostrejše zakonodajne norme, ki jih predpisuje Evropska komisija, kar je najbolj vroča tema v avtomobilski industriji v zadnjih letih, še posebej pa tednih, ko iz Bruslja prihajajo novice, da bo morala avtomobilska industrija do leta 2030 še dodatno krepko znižati izpuste CO2 pri svojih modelih vozil. 

Opel logotip Avto Ne, Opel ne ukinja teh dveh modelov!

Leta 2019 bo Opel začel prodajati novo generacijo kombilimuzine razreda B corse in naslednika vivara, ki bo na voljo kot lahko gospodarsko vozilo in vozilo za prevoz oseb. Napovedujejo možnost izbire dodatnih različic in stopnje opreme comba, naslednik SUV modela mokke X, ki je nastala že v sodelovanju z General Motors (GM), zdaj je Opel del skupine PSA (Peugeot, Citroën in Opel) bo sledil leta 2020 in bo imel osrednjo vlogo pri strategiji povečanja deleža prodaje Oplovih športnih terencev s 25 na 40 odstotkov do leta 2021.

Opel logotip | Avtor: Opel Opel

Opel combo Avto Opel combo je prostorski čudež

“Opel bo električen” je bila ena od zavez v sklopu načrta PACE! Poleti leta 2019 bodo trgovci začeli sprejemati naročila za povsem električno novo petsedežno corso in za grandlanda X PHEV (priključni hibrid), ki ga bodo izdelovali v Eisenachu. 

Hkrati se bodo zaradi zagotavljanja skladnosti s predpisi glede emisij CO2 in osredotočanja na količinske segmente po koncu življenjskega cikla poslovili modeli adam, karl in cascada. Na prodaj naj bi ostali do konca leta 2019. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.