Vizita za živali > Novice
1221 ogledov

Opel crossland X za skrbnike večjih psov

Opel Crossland X A. Š.
Psu prijazen športni terenec Opel crossland X je kompaktni križanec, ki zadovolji tudi skrbnike večjih psov.

Ta mali športni terenec se ponaša z velikim prtljažnikom s prostornino 410 litrov, kar zadostuje tudi za udoben prevoz velikih pasem psov (na spodnji fotografiji). Če si izberete različico s premično zadnjo klopjo, pa je nova prostornina kar 520 litrov.

Opel Crossland X | Avtor: A. Š. A. Š.
Poleg tega je nakladalni rob prtljažnika v primerjavi s sorodnimi avtomobili nekoliko nižji, kar omogoča psu, da sam skoči v prtljažni prostor in iz njega.

Psom prijazen Opel crossland X je opremljen s posebno gumijasto zaščito prtljažnika, na kateri psu ne drsi, avto pa je zaščiti pred umazanijo, vodo in pasjimi kremplji.

Opel Crossland X | Avtor: A. Š. A. Š.

Avtomobil se ponaša tudi z močno kovinsko pregradno mrežo, ki jo po potrebi pritrdite in tako dodatno ločite prtljažni del z ostalim delom vozila. Tako psi ne bodo lezli na sedeže, večja pa bo zaščita tudi v primeru nesreče. V primeru naleta lahko nezaščiten pes poleti v prednji del vozila in usodno poškoduje ostale potnike.

Odsvetujejo prevoz na zadnjih sedežih

Z vidika prevoza psov so na AMZS pred kratkim naredili obsežen test in ugotovili, da je vožnja psa na zadnjih sedežih lahko zelo nevarna. Čeprav slovenska zakonodaja dovoljuje, da imamo pse na zadnjih sedežih pripete z oprsnico, to z vidika varnosti ni priporočljivo. Trakovi na testih so se strgali, pes pa bi med nesrečo kljub zaščiti z oprsnico priletel v sprednji sedež in poškodoval ali celo ubil voznika oziroma sovoznika.

Pes Pomembno Vizita za živali To je edini pravi način zaščite psa v avtu

Opel Crossland X | Avtor: A. Š. A. Š.

Edini varen način prevoza velikega psa je v prtljažnem prostoru. Za zaščito otrok oziroma potnikov na zadnjih sedežev moramo poskrbeti še za preprečitev naleta psa in njegove teže na zadnje sedeže. Da preprečimo takšno nevarnost, moramo psa po priporočilih strokovnjakov AMZS voziti v varnem pasjem boksu, tega pa moramo z močnimi pritrdilnimi sredstvi (na primer gurtnami) privezati v prtljažnik. Tako bo boks v primeru trka ostal fiksen in ne bo ogrožal potnikov na zadnjih sedežih. Tak način prevoza je varnejši in primernejši tudi za psa.

Prometna nesreča - nalet Pes zadaj Vizita za živali Prevoz psa: Kaj pa varnost v primeru naleta?

Za majhne pasme je najprimernejši prevoz v majhnem pasjem boksu, ki ga damo na tla za sovoznikov sedež.

Opel Crossland X | Avtor: A. Š. A. Š.

Opel crossland X ni idealen le za skrbnike večjih pasem, ampak tudi za družine z otroki. Ti imajo na zadnji klopi kljub masivnim otroškim sedežem dovolj prostora za noge. Klasična zadnja vrata ponujajo dovolj širok kot odpiranja, da bodo otroci zlahka zlezli na sedeže. Idealen za izlet z otroki in velikim pasjim prijateljem, četudi v deževnem vremenu ...

Opel Crossland X | Avtor: A. Š. A. Š.