Avto
189 ogledov

Pri Toyoti so bili heroji za eno noč

Heroji furajo v pižamah, Toyota Adria
1/3
Toyota Adria
Varnost v prometu je pomembna za nas vse, zato je prav, da kdaj za njeno povečanje tudi kaj storimo.

To so storili tudi zaposleni pri podjetju Toyota Adria, ki so 21. Avgusta v sodelovanju z Mladinskim centrom Slovenske Konjice, Zavodom Vozim in ambasadorjem znamke Toyota boksarskim šampionom Dejanom Zavcem v okviru akcije Heroji furajo v pižamah poskrbeli, da so mladi obiskovalci koncerta glasbenikov Funk Fact & Sare Lamprečnik v konjiškem klubu Patriot varno prišli domov.

Heroji furajo v pižamah Nesreča Avto Podatki za Slovenijo: Ženske so boljše voznice kot moški

Ko se je koncert zaključil, so namreč domov varno odpeljali vinjene mlade, ki so se zabavali na vrtu kluba. Žal je tako, da pri nas skoraj nobena zabava ne mine brez pitja alkohola, kar je dejstvo, pred katerim si ne moremo zatiskati oči, zato udeleženci akcije družbo in mlade opozarjajo, naj kljub vsemu ravnajo dogovorno in za volan avtomobila ne sedajo pod vplivom alkohola.

slovenija 04.12.2009, alkohol, nasilje v druzini, foto:Spela Mohoric Rešitev? Avto Bi morali za opitost za volanom kaznovati tudi lokal?i

Odnos do alkohola je odvisen od vzgoje

Tudi ekipa #Team Toyota, kot so se poimenovali zaposleni pri Toyoti, ki so skoraj vsi že starši, je dobila vpogled, kako se mladi danes zabavajo. Pravijo, da njihovi otroci še niso v letih, ko bi potrebovali prevoze z zabav, vendar pa morajo že danes vedeti, kako poskrbeti za njihovo varnost, ko bodo starejši. Od vzgoje je tudi odvisno, kakšen odnos do pitja alkohola bodo v življenju imeli mladi.

Heroji furajo v pižamah, Toyota Adria | Avtor: Toyota Adria Toyota Adria

Na nočnih vožnjah je že drugič sodeloval tudi direktor podjetja Toyota Adria Kensuke Tsuchiya, ki je povedal: »Korporacija Toyota mobilnost razume precej širše kot zgolj izdelovanje avtomobilov. Smo v fazi, ko se želimo iz izdelovalca čedalje boljših avtomobilov transformirati v dobavitelja enakopravne mobilnosti za vse. Prepričani smo, da bomo skozi to filozofijo znali še bolj ceniti individualnost in se osvoboditi ustaljenih vzorcev mišljenja, diskriminacije in predsodkov.«

Toyota in invalidi Avto Učenje vožnje po rehabilitaciji na URI Soča s pomočjo robotike

Heroji furajo v pižamah, Toyota Adria | Avtor: Toyota Adria Toyota Adria

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.