Avto
49 ogledov

Prihaja enosedežni volkswagen

Volkswagen nils concept
1/17
Volkswagen
Tudi Volkswagen in Smart bosta v Frankfurtu obiskovalcem pokazala nova koncepta mestnega avtomobila z električnim pogonom. Prvi bo predstavil koncept nils, drugi pa s konceptom najavlja novo generacijo modela fortwo.

Volkswagen bo čez manj kot dva tedna predstavil svoj pogled na prihodnost. Enosedežni koncept nils poganja elektromotor s 25 kilovati moči (34 KM), ki lahko z enim polnjenjem baterij, ki se polnijo le dve uri, prevozi 65 kilometrov. Nils tehta 460 kilogramov, pospešek od 0 do 100 km/h je manj kot 11 sekund, najvišja hitrost pa je 130 km/h. Serijska proizvodnja za zdaj ni v načrtih podjetja iz Volfsburga.

Smart forvision | Avtor: Smart Smart
Smart forvision koncept
Smart bo na istem avtosalonu najavil prihod nove generacije modela fortwo. To bo naredil z električnim konceptom smart forvision, ki je hkrati njihov pogled na električno mobilnost v prihodnosti. Koncept je bil narejen v sodelovanju s podjetjem BASF, ki izdeluje solarne celice za strehe avtomobilov, cilj pa je bil težo vozila zmanjšati na minimum. Vsi bistveni podatki glede teže, moči elektromotorja, baterij, voznih sposobnosti in avtonomije bodo znani po predstavitvi v Frankfurtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.