Avto
23 ogledov

Prihaja fiat 500X

Fiat 500X Gregor Prebil
Italijani so po klasičnem modelu 500, 500C z odprto streho, športnem abarthu in enoprostorcu 500 L pokazali peti model iz palete 500 s terenskimi geni.

Pri Fiatu večino upov polagajo v model 500, ki se bo zapeljal tudi v ZDA. Pravkar predstavljeni model 500 L bo konec leta dobil še treking različico za vožnjo v bolj zahtevnih vremenskih razmerah, prihodnje leto pa še sedemsedežno različico s podaljšano medosno razdaljo in sedeži, razdeljenimi v tri vrste.

Najbolj pričakovana novost pri Fiatu bo 4x4 različica modela 500, ki naj bi ga Fiat predstavil konec prihodnjega leta, za trenutek pa so nam ga pokazali tudi ob predstavitvi modela 500L. Za pogon naj bi skrbela dva bencinska motorja s 95 in 105 konjskimi močmi in dizel s 85 konji.

500X naj bi za tržni kolač tekmoval z mini countrymanom in nissanom juke, v prodajni paleti Fiata pa naj bi zamenjal model sedici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.