Avto
12 ogledov

Kupiš fiat, gorivo po en evro

Fiat panda Andrej Leban
Italijanski Fiat kupce svojih novih vozil lovi z akcijo, v kateri jim ponuja, da naslednja tri leta vozilo polnijo po ceni en evro za liter goriva, kar je skoraj polovico manj, kot je treba v Italiji trenutno odšteti za liter 98-oktanskega bencina.

Velikodušna ponudba Fiata velja v mesecu juniju in juliju, a le za nove avtomobile, kupljene v Italiji, iz akcije pa so izključene tudi znamke, ki pripadajo skupini Fiat, kot so Alfa Romeo, Lancia, Maserati in Ferrari.

Kupci bodo ob nakupu novega fiata dobili kartico, ki jim bo omogočala cenejše polnjenje posode za gorivo z bencinom ali dizlom, a tudi tu obstajajo omejitve. Ob nakupu modela freemont bo kupec upravičen do nakupa 4.500 litrov goriva po nižji ceni, tisti, ki se bodo odločili za cenejšo pando, bodo lahko po ceni en evro kupili največ 1.200 litrov goriva. Kartico bodo lahko uporabili na vseh 4.200 polnilnih postajah po Italiji.

Cena 98- in 100-oktanskega bencina v Italiji je 1,9 evra za liter, strokovnjaki pa napovedujejo, da zna še poskočiti, saj nameravajo italijanske oblasti tako zbirati sredstva za kraje, ki sta jih prizadela nedavna močna potresa.

Italijansko ministrstvo za promet je še sporočilo, da je bila prodaja novih vozil zaradi finančne krize v državi v mesecu maju nižja za 14,26 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.