Avto
17 ogledov

Prihajajo "kabrio" letala

Letala znamke Airbus leta 2050.
1/9
Airbus
Proizvajalec potniških letal Airbus je objavil futuristične fotografije svojih letal prihodnosti, neke vrste "kabrioletov", ki bodo leta 2050 potnikom omogočala panoramski razgled.

Airbus je v Londonu razkril svojo vizijo letal v prihodnosti. Trup je sestavljen iz mreže, ki je prekrita s prozorno membrano, s čimer potnikom omogoča čudovit panoramski razgled. S tem francosko podjetje, ki že več kot štiri desetletja izdeluje letala, obljublja povsem nove občutke letenja, ki pa ob pogledu na fotografije ni primeren za tiste, ki imajo strah pred višino. To pa še ni vse.

Airbus prihodnosti naj bi izkoriščal telesno temperaturo svojih potnikov in s tem varčeval z energijo. Poleg tega se bodo sedeži prilagajali telesom potnikov, kot tudi aroma, zvočni efekti in svetloba, vse skupaj pa bo pripomoglo k večjemu udobju. Potniki si bodo lahko že vnaprej s pomočjo virtualne holografske projekcije prilagodili okolje svojega sedeža, na primer v pisarno, spalnico ali golf igrišče.

S prihodom novih tehnologij bo na letalih na voljo tudi videotelefonija, ukinjeni pa naj bi bili tudi poslovni, ekonomski in prvi razred v letalih. Cena bo tako odvisna od posamezne želje potnika, upamo pa lahko le, da bo vsaj panoramski razgled brezplačen. Kakšen naj bi bil Airbus prihodnosti, si oglejte v fotogaleriji.