Avto
24102 ogledov

Na Hrvaškem popolna zaustavitev prodaje avtomobilov

Avtomobili parkirišče Shutterstock
Hrvaška vlada je z novimi obdavčitvami zakuhala veliko zmedo med kupci avtomobilov. Avtohiše so popolnoma zaustavile prodajo avtomobilov.

Hrvaška vlada je pred novim letom najavila nove, nižje obdavčitve za določene nove in rabljene avtomobile, ki bi morale začeti veljati s 1. januarjem leta 2018. To se ni zgodilo, zato je trenutno popolnoma zaustavljena prodaja avtomobilov, piše hrvaški Jutarnji list. Vsi prodajalci avtomobilov namreč kupce opozarjajo, da bodo cene vozil, ko bodo začela veljati nova pravila, občutno nižje. Svetujejo jim, da počakajo na odločitev vlade.

Ferrari 488 spider Vse več milionarjev Avto Evropski bogataši še nikoli niso pokupili toliko super avtomobilov

"Sprejemamo pologe, hkrati pa kupce opozarjamo, da bodo že čez 10 dni morda avtomobili veliko cenejši. Zato jim svetujemo, da počakajo z nakupom," so časniku pojasnili v enem od prodajnih salonov z avtomobili.

Mercedes-Benz na avtomobilskem salonu v Frankfurtu Avto Kdo je Hrvat, ki je prišel do enega najbolj zaželenih avtomobilov sedanjosti?

Nekaj sto evrov prihranka

Najbolj naj bi se pocenila vozila nižjega in srednjega razreda do vrednosti 20 tisoč evrov. Gre za posebne olajšave za motorna vozila, ki temeljijo na več dejavnikih, najbolj pomemben so emisije CO2. Hrvaški časnik še piše, da naj bi se vozila, ki stanejo do 20 tisoč evrov pocenila med 150 in 350 evri.

Električni avto in LPP Trenutno 7.500 € Avto Država bo sofinancirala še 9.300 avtomobilov

Hrvaški voznik park je s povprečjem 12,5 let eden najstarejših v Evropi. Vlada želi z novimi olajšavami in zmanjšanjem trošarin, ki so med največjimi v Evropi, le pomladiti avtomobile, ki se vozijo po hrvaških cestah.

zastoji kolone ceste Avto Število avtomobilov se bo močno zmanjšalo
 
Komentarjev 2
  • alen04 15:30 08.januar 2018.

    Boli me đoli za golazen nagravžno!!!!!

  • Skipi 09:23 08.januar 2018.

    Če vzamemo 350€ od 20 tisoč je to 1,75%. To ni noben popust pri vsakem u trgovcu danes dobiš takoj nekajkrat več ko pokažeš interes za nakup.