Avto
60 ogledov

Profesor sestavil idealni avtomobil

Idealni britanski avtomobil Printscreen
Profesor Peter Hancock iz Univerze v Sterlingu je anketiral 2.004 Britance, ki jih je spraševal kakšen mora biti sanjski avto in ga tudi sestavil.

Vsakemu anketirancu je predstavil fotografije najbolj priljubljenih avtomobilov v štirih različnih kategorijah: šport, vsakdanja uporaba, zgodovina, velikost.

Po treh mesecih raziskav je vodilni strokovnjak v psihološki analizi fotografij iz več vozil "zlepil" skupaj "idealen britanski avtomobil," sestavljen iz najbolj priljubljenih vozil na Otoku.

Profesor "Frankenstein", kakor so ga zaradi končne kreacije poimenovali nekateri britanski mediji, je podrobno analiziral dimenzije, obliko, barvo in simetričnost vseh elementov izbranih vozil in jih s pomočjo posebne računalniške programske opreme in algoritma obdelal ter sestavil skupaj v idealen britanski avtomobil.

Če je komu vozilo všeč, ga sestavil ne bo poceni, saj prednji pripada aston martinu DB9, srednji del lamborghiniju gallardu, zadnji triumphu spidfireju. Stranska ogledala so od citroëna C4 picassoja, izpušne cevi pripadajo mini cooperju, zadnji žarometi audiju A1, vrata rolls-roycu phaetonu, kolesa pa range roverju evoqu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.