Avto
12534 ogledov

Prostoren avto za 8.690 evrov

mitsubishi space star Mitsubishi
Novost na slovenskih cestah.

Mitsubishi svoje razvojne sile sicer trenutno usmerja predvsem v križance, a ima še vedno v ponudbi tudi majhen mestni avtomobil space star, ki je prav  v času epidemije korona virusa na slovenske ceste zapeljal prenovljen.

Tako kot za križanca ASX bi lahko tudi za novi space star rekli, da je doživel korenitejšo prenovo videza, pri drugih stvareh pa so se konstruktorji držali načela »ne popravljaj, če pa dobro deluje«. Vsekakor gre že za drugo korenito prenovo avtomobila, ki je na ceste v sedanji zasnovi prvič zapeljal leta 2012, od tedaj pa so ga v devetdesetih državah prodali v več kot 684.000 primerkih. V Evropo jih je v tem času prišlo okrog 205.000.

Mitsubishi ASX TRDOŽIVEC Avto Svetovni prvak v preobrazbi

mitsubishi space star | Avtor: Mitsubishi Mitsubishi

Dynamic shield

Pri Mitsubishiju pravijo, da so se zato pri njegovem razvoju držali treh močnih temeljev, ki so bili za space star značilni do sedaj, se pravi gospodarnosti, zanesljivosti in cenovne dostopnosti. Temu so dodali še bolj športno privlačno obliko, kjer izstopa sprednji del z zasnovo »dynamic shield«, v kombinaciji z izboljšano notranjostjo ter novimi infozabavnimi in varnostnimi tehnologijami. Kupci se bodo lahko sicer odločali med dvema infozabavnima sistemoma.

Mitsubishi je opozoril tudi na nekaj okroglih obletnic svojih malčkov iz preteklosti. Leta 1960 je namreč na ceste zapeljal njihov prvi majhen mestni avtomobil mitsubishi 500, ki so ga kot prvi japonski avtomobil preskusili v vetrovniku. Leta 1970 je na ceste zapeljal njegov naslednik minica, ki je imel tudi električno različico minica EV, ki pa je ostala v prototipni obliki. Mitsubishi mirage, ki se je v Evropi imenoval colt, je bil sicer predstavljen leta 1978, torej ne praznuje okrogle obletnice, a je bil prelomen kot prvi mitsubishi s prednjim pogonom in kot gospodarni odgovor na veliko naftno krizo 1973. Mitusbishi space star, ki ga ponekod imenujejo mirage, torej izhaja iz precej zanimivega avtomobilskega izročila.

Oblikovne spremembe so privedle tudi do zelo ugodnega količnika zračnega upora 0,27, za nekaj prihranjenega goriva pa poskrbijo tudi 15-palčne gume z nizkim kotalnim uporom,v katere so obuli tudi nova platišča. Na voljo sta tudi dve novi barvi karoserije, peščeno rumena in diamantno bela.

Mitsubishi Outlander PHEV Test Avto Priključno-hibridni terenec in štirikolesni pogon

mitsubishi space star | Avtor: Mitsubishi Mitsubishi

Dva motorja

Za dovolj poskočnosti v urbanem okolju bosta skrbela dva bencinska motorja. Litrski z močjo 52 kilovatov bo na voljo s petstopenjskim ročnim menjalnikom, pri 1,2-litrskem z močjo 59 kilovatov pa se bodo lahko kupci odločili tudi za neskončnostopenjski menjalnik CVT. Dirkalne živahnosti ne gre pričakovati, zato pa bo za okretnost poskrbel obračalni krog s polmerom 4,6 metra.

Mitsubishi L200 Novi L200 Avto Mitsubishijev velikan prijaznejši in sposobnejši

100 kupcev, kolikor se jih bo lahko letos za mitsubishi space star odločilo v Sloveniji, bo moralo zanj odšteti najmanj 8.690 evrov, pri čemer sta upoštevana dva tisočaka takojšnjega popusta, za močnejšo različico pa bo treba ob upoštevanju enake finančne spodbude odšteti vsaj 9.990 evrov. Slovenski uvoznik ob tem ponuja tudi pet let tovarniške garancije, pet let garancije na originalno dodatno opremo in pet let mobilnega jamstva.

mitsubishi space star | Avtor: Mitsubishi Mitsubishi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.