Avto
1374 ogledov

Prvič pri nas: Spektakel v Pivki pred 6.000 gledalci

Europa Truck Trial
1/17
Valter Leban
V parku vojaške zgodovine so gostili adrenalinskispektakel Europa Truck Trial.

Na poligonu za ponazoritvene vožnje v Parku vojaške zgodovine je pretekli konec tedna potekalo evropsko prvenstvo v spretnostni vožnji s tovornjaki Europa Truck trial.

Europa Truck Trial | Avtor: Valter Leban Valter Leban

Tekmovanje, ki poteka že 30 let, ima vsako leto šest etap v različnih evropskih državah, letos prvič tudi v Sloveniji. Dogodek je vzbudil veliko zanimanje, saj so v Parku našteli več kot 6.000 obiskovalcev, ki so v lepem vremenu uživali v spretnostni vožnji ekip iz različnih evropskih držav. 

Europa Truck Trial | Avtor: Valter Leban Valter Leban

DARS Avto Darsovi tovornjaki bodo pozimi hitrejši

Zmagovalec pivške etape je postala ekipa HS Schoch Hardox Truck Trial Team, ki je z zmago v Pivki naziv evropskega prvaka osvojila že na predzadnji tekmi, saj so si na petih letošnjih tekmovanjih nabrali dovolj točk v skupnem seštevku za končno zmago.

Europa Truck Trial | Avtor: Valter Leban Valter Leban

Nikola tre Kmalu Avto Ste že videli, kakšen tovornjak bo kmalu vozil tudi po naših cestah?

V Parku vojaške zgodovine so veseli, da si je velika večina obiskovalcev v vročem dnevu poiskala senco v muzeju in si ogledala katero od muzejskih razstav in zbirk ter tako združila prijetno s koristnim. Več v fotogaleriji.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.