Avto
11062 ogledov

Prvo mesto, ki bo prepovedalo bencinske črpalke

bencinska črpalka, gorivo
Svet gre v električno dobo mobilnosti. Dobili bomo prvo mesto, ki bo prepovedalo gradnjo bencinskih in dizelskih servisov.

To je majhno mesto v Kaliforniji, Petaluma, ki se bo, kot kaže, zapisalo v zgodovino. Čeprav Kalifornija načrtuje ukinitev avtomobilov s fosilnimi gorivi "do" leta 2035, to še ne pomeni, da mesta v Kalifornji ne morejo določiti zgodnejšega datuma popolnega prehoda na elektromobilnost. Mestece Petaluma, ki ima površino 39 kvadratnih kilometrov in 60.000 prebivalcev, želi do leta 2030 živeti brez CO2. To s seboj prinaša tudi prehod na električne avtomobile.

slovenija 29.04.2010 tankanje goriva, bencin, gorivo, petrol, bencinska crpalka; Dejstva Avto Goriva nikar ne polnite do vrha!

Dizelski avtomobili | Avtor: Epa Epa

V mestu po tem datumu ne bo mogoče več točiti bencina ali dizla. Tamkajšnja oblast se je odločila, da bo že v bližnji prihodnosti prepovedala širitev obstoječe mreže bencinskih črpalk. Mestni svetniki so ugotovili, da imajo lastniki avtomobilov v petih minutah vožnje na voljo več bencinskih črpalk. Tudi po izgradnji novih stanovanjskih naselij se nič ne bo spremenilo. Po drugi strani se mestne oblasti prizadevajo za postopno dodajanje električnih polnilnic in vodikovih polnilnic.

bencinska črpalka, gorivo PRVO PRAVILO Avto Natočil sem napačno gorivo. Kaj zdaj?

"To je velik korak naprej v boju za zaščito zraka," je dejal vodja okoljske organizacije Stand.earth, ki podpira programe mest, ki se borijo za zmanjšanje fosilnih goriv. Prepovedi Petaluma bodo nedvomno sledile podobne prepovedi v drugih ameriških mestih. To mesto je del koalicije CONGAS (Koalicija, ki nasprotuje gradnji novih bencinskih črpalk), ki združuje več mest s podobnimi željami. Mesto Petaluma je bilo vseskozi v ospredju gibanja in je prvi predlog pripravila že leta 2019.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.