Avto
72 ogledov

Psa sprehaja s pomočjo avta

sprehajalec Bralka
Torkov prizor iz okolice Ljubljane. Sprehajanje psa lahko poteka tudi na zelo udoben način s pomočjo avta, ki pa je vse prej kot varen.

Ni kaj, pes je bitje, ki potrebuje gibanje. Težava je v lastnikih, ki so včasih preleni, da bi se dvignili s kavča, spet drugič bi si to želeli, a jih ovirajo zdravstvene težave. 

Bralec nam je poslal fotografijo priletnega lastnika, ki kar v avtomobilu spremlja svojega črnega kuža na sprehod. Težava je le v tem, da takšno početje na javni cesti ni v skladu s predpisi. 

"Domače živali (psi, mačke, drobnica, večje živali idr.), ki lahko ogrozijo varnost cestnega prometa, so lahko na cestah, namenjenih prometu motornih vozil, le v spremstvu osebe, ki jih varno vodi. Živali je prepovedano voditi iz vozila ali z vozilom," je izrecno zapisano v Zakonu o pravilih cestnega prometa, ki za kršitev predvideva kazen 40 evrov.

Kuža se je po zapisu bralca prosto sprehajal levo in desno po cesti in tudi skakal okoli avtomobila, ki je vozil s polžjo hitrostjo. Gotovo ne ravno varna situacija za ostale udeležence.

Tudi vi kdaj naletite na zanimiv prizor na cestah? Pošljite nam fotografije!

Komentarjev 6
  • Žurnalček 09:05 23.januar 2015.

    Mislim da gre za bordercolija , ki potrebuje na dan vsaj 10km divjanja , če želi imeti lastnik psa v formi. Žal je ta pasma čedalje bolj priljubljena , saj gre za najpametnejše in ubogljive nenevarne pse , vendar so ...prikaži večo to psi širokih prostranstev , ne pa hišno-blokovskega življenja. To ni pes za upokojence ampak za jogerje , športnike , da lahko pes teče skupaj z njimi. In če si penzič , drugače ne gre kot takole .

  • Snežinko 07:12 22.januar 2015.

    Lenoba in brezbrižnež, ne pa ljubitelj narave! Če bi bil ljubitelj in čuvaj narave, bi šel peš, da ne bi onesnaževal okolja!

  • Johan Spohan 17:10 21.januar 2015.

    Morda je pa lovec. Nek lovec(pač ljubitelj in čuvaj narave) tako sprehaja psa.