Avto
80 ogledov

Razglašen ožji izbor najboljših novih avtov na planetu

Škoda kodiaq Škoda
Objavljen je bil seznam finalistov za izbor Svetovni avto leto. Skupni zmagovalec, kot tudi zmagovalci po petih dodatnih kategorijah bodo razglašeni 13. aprila.

V izboru Svetovni avto leta sodeluje 75 novinarjev iz vsega sveta, med njimi je tudi Miloš Milač (Finance) iz Slovenije. 

Vsak žirant je naredil svoj izbor, nato so finaliste izbrali na tajnem glasovanju. Pogoj, da je neki avto lahko prišel v finale, je, da je na voljo kupcem na večini največjih trgov na svetu. 

Letošnji izbor je poseben zaradi tega, ker so v velikem finalu skorajda samo evropske znamke, med katere se je uspelo vrniti le še trem japonskim. Prav tako je zanimiv pogled na obliko avtov, saj je sedem od desetih križancev oziroma suvov. Audi ima v finalu kar tri vroča železa.

V ločenih kategorijah bodo podelili nagrade še za najboljši luksuzni avto, najbolj športni avto, najbolj ekološki avto in najbolj mestni avto leta, posebna žirija oblikovalcev pa bo nagradila še najlepši avto leta. Zmagovalci bodo razglašeni na predvečer odprtja newyorškega avtosalona 13. aprila.

Vsi finalisti: 

SVETOVNI AVTO LETA 

- Audi A5/S5 coupé
‐ Audi Q2
‐ Audi Q5
‐ Fiat/Abarth 124 spyder
‐ Honda civic
‐ Jaguar F‐PACE
‐ Mazda CX‐9
‐ Skoda kodiaq
‐ Toyota C‐HR
‐ Volkswagen tiguan

LUKSUZNI AVTO LETA

‐ Bentley bentayga
‐ BMW serija 5
- Genesis G90
‐ Mercedes‐benz razred E 
‐ Volvo S90 / V90

ŠPORTNI AVTO LETA

‐ Aston martin DB11
‐ Audi R8 spyder
‐ Honda NSX
‐ McLaren 570s
‐ Porsche boxster cayman

EKOLOŠKI AVTO LETA

‐ Chevrolet bolt
‐ Honda clarity Fuel‐Cell
‐ Hyundai ioniq
‐ Tesla model X
‐ Toyota prius prime

MESTNI AVTO LETA

‐ BMW i3 (94 Ah)
‐ Citroen C3
‐ Ford KA+
‐ Smart kabriolet
‐ Suzuki ignis

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.