Avto
91 ogledov

Razkrita nova mazda3

Mazda3
1/18
Mazda
Mazda je predstavila novo generacijo petvratne mazde3, ki na evropski trg prihaja letos jeseni.

Petvratna mazda3 je po modelih CX-5 in mazda6 tretji član nove generacije, na katerem so uporabili hišni dizajn “Kodo – Duša gibanja” in ji vgradili celotno tehnologijo skyactiv.

Tehnologijo sestavljajo lahki motorji, menjalniki, karoserija in podvozje, Mazda pa jo je razvila povsem na novo. S pomočjo omenjene inovacije so pri Mazdi občutno zvišali učinkovitost razvojnega in proizvodnega procesa. 

Predsednik in izvršni direktor Mazde Motor Europe Jeff Guyton je ob predstavitvi novinke dejal: “Imamo velika pričakovanja glede prodajnega uspeha tega modela, toda dejal bi, da nas utegne celo presenetiti.”
 
Novi kompaktni model predstavlja skoraj tretjino Mazdine celotne prodaje in je pomemben del korporacijskih načrtov. Mazda pričakuje, da bo 130 nagradam, ki jih je mazda3 prejela od prve predstavitve leta 2003, lahko dodala še katero novo. Poleg oblikovanja Kodo ima nova mazda3 popolnoma na novo oblikovano notranjost, ki nudi več udobja in uporabnosti kot aktualni model. Tovarna v novem modelu ponuja tudi možnost podatkovnega povezovanja iz avtomobila.

Vključujoč radio ahaTM je eden prvih avtomobilov v C-segmentu, ki potnikom omogoča online izkušnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.