Avto
542 ogledov

Razlika med kmetom in kmetavzom vidna že na parkirišču

Tomo vinković in corvette Silvester Cimrmančič
Razlika med kmetom in kmetavzom? Fotografija iz Otočca pri Novem mestu pove vse.

Silvester Cimrmančič je na Otočcu posnel zanimivo fotografijo. Na enem parkirnem mestu stoji legendarni traktor tomo vinkovič, poleg pa je neki prenapihnjeni voznik (morda pa je bila voznica) kar čez tri parkirna mesta parkiral svojo corvetto z novomeškimi tablicami. Kot da bi moral vsem pokazati, kako malo ima v glavi.

Poleg je Cimrmančič pripisal: "Z enim se vozi seljak, z drugim pa seljačina "

Ko je fotografijo delil nekdanji hrvaški reli prvak Juraj Šebalj, Cimrmančičev prijatelj, se je kot blisk razširila po (predvsem hrvaškem) medmrežju. Tudi Šebalj je poleg pripisal: "Razlika med kmetom in kmetavzom na eni sliki."

In čigav je pohlevni tomo vinković? Od avtorja fotografije, ki pa poleg kmetovanja obvlada tudi hitre avtomobile in kamere, saj se posredno ukvarja z relijem oziroma medijskim spremljanjem dirk. 

Tomo Vinković je bila jugoslovanska livarna in tovarna strojev, ki je imela sedež v Bjelovaru v današnji Hrvaški. Znana je bila predvsem po malih zgibnih traktorjih, imenovanih "tomo vinković", ki jih je izdelovala po licenci italijanskega podjetja Pasquali. Kasneje se je preimenovala v podjetje Prima, piše Wikipedija.

Corvetta na sliki je model C06, ki so jo izdelovali med leti 2005 in 2013.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar gujdek
    gujdek 16:00 02.junij 2017.

    Ne poznam nobenega redarja, ki bi si upal za korveto zatakniti kaki listek. Raje se izživljajo nad tistimi z borze, pokvarenjaki podelani...

  • Avatar gujdek
    gujdek 15:57 02.junij 2017.

    Slika pove ravno en k....c. Fotograf bi moral slikati tako, da bi se videla tablica kretena s črnim avtom.

  • Antun Homjak 09:20 23.maj 2017.

    Traktor vozi "traktorist" a korveto "kurvetina".