Avto
31 ogledov

Rekordna vožnja vzvratno

Nissan juke Nissan
Nissan za Festival hitrosti v Goodwoodu pripravlja dva rekordna hitrostna dosežka, in sicer v hitrostni vožnji vzvratno in v vožnji po dveh kolesih.

Nissan želi na legendarnem dirkališču v Goodwoodu na festivalu hitrosti podreti dva rekorda. Na legendarni stezi Lorda Marcha bodo poskušali z električnim modelom leaf postaviti hitrostni rekord v vzvratni vožnji, s crossoverjem jukom pa v vožnji po dveh kolesih.

Nissan leaf je zaradi električnega pogona in variabilnega menjalnika idealen za hitrostni rekord v vožnji nazaj. Za razliko od avtomobila s klasičnim menjalnikom, ki ima omejitev pri vzvratni vožnji, bodo leafu odstranili blokado menjalnika, kar naj bi mu omogočilo, da bo vzvratno vozil enako hitro kot naprej, torej 145 km/h. Drugi rekord bodo postavljali z jukom s štirikolesnim pogonom in sicer v vožnji po dveh kolesih. Oba rekorda bo poskušal postaviti kaskader Terry Grant. "Goodwood sem okusil že prej, nikoli pa nisem postavljal rekordov. Sedaj imam priložnost postaviti kar dva. Zagotovo bo to pravi spektakel," dogodke konec tedna napoveduje Grant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.