Avto
5265 ogledov

Renault bo že kmalu omejil največjo hitrost v svojih vozilih

Megane RS Anže Petkovšek Renault Megane RS
Renault želi v prihodnosti hitrost svojih novih avtomobilov omejiti na največ 180 kilometrov na uro. Volvo je enako najavil že leta 2019.

Kot del nove varnostne strategije želi Renault pod novim šefom Lucom de Meo v prihodnosti omejiti hitrost novih avtomobilov - ta ne bi smela več presegati 180 kilometrov na uro. Pri francoskem proizvajalcu želijo s to potezo zmanjšati število prometnih nesreč.

Odsekovni merilnik hitrosti Domače znanje Avto V Kranju dobili merilnik hitrosti, po katerem se Darsu lahko kolca

De Meo je najavil, da bo prvi model, opremljen u novim elektronskim sistemom, ki omejuje največjo hitrost, serijska različica koncepta mégane eVision, oziroma model renault mégane E, ki je najavljen za leto 2022. Največja hitrost naj bi bila pri tem električnem renaultu omejena celo na največ 160 km/h.

Parkiranje z grandland X Nov pojav Avto Ob trku na parkirišču pri majhnih hitrostih za več tisoč evrov škode na vozilu

Poleg sistema za omejitev hitrosti, ki ga ne bo mogoče odblokirati, bo omenjeni renault opremljen s še enim sistemom za omejitve - samodejnim sistemom prilagajanja hitrosti, ki se imenuje Safety Coach. Gre za aktivni omejevalnik hitrosti, ki bo glede na postavljene prometne znake spoštoval omejitve hitrosti. Hitrost pa bo prilagajal tudi glede na profil ceste, na primer nevarne zavoje, vremenske razmere ... 

renault megane eVision | Avtor: Renault Renault

Odsekovni merilnik hitrosti PROMET V KRANJU Gorenjska Umirjanje hitrosti ima že pozitivne učinke

Omejitev hitrosti naj bi velja za modele znamk Renault in Dacia. Renault ima »pod svojo streho« tudi Lado ter znamko športnih avtomobilov Alpine. Renault ni prvi, ki je napovedal omejitev največje hitrosti na 180 km/h. Pred njim se je za ta korak odločil že Volvo.

Odsekovni merilnik hitrosti Novi merilnik Avto Kaj vse je moral videti novi merilnik hitrosti v enem mesecu

Prvi mož Renaulta Luca de Meo je na skupščini sporočil, da želi Renault do leta 2025 postati vodilni v Evropi pri prodaji avtomobilov z električnim pogonom. Leta 2025 naj bi delež elektrificiranih osebnih avtomobilov znamke Renault 65 odstotkov, leta 2030 pa vsaj 90-odstoten.

Renault Captur E-TECH | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Skladno s tem so pri Renaultu napovedali, da končujejo s financiranjem razvoja dizelskih motorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.