Avto
12497 ogledov

Renault svoj avtomobil namenil ekskluzivno Slovencem

Proizvodnja renault clia v Revozu v Novem mestu.
1/18
Renault
Pravijo, da ima avto vse, kar imajo veliki, saj se serijska oprema spogleduje z opremo dražjih premijskih vozil.

Obiskali smo Revoz, kjer že nekaj mesecev proizvajajo Renaultovo uspešnico clia. V Novem mestu so zdaj novinarjem razkrili ekskluzivno omejeno serijo vozil clio, narejenih v Revozu in namenjenih samo slovenskim kupcem. Gre za clia I Feel Slovenia, ki je namenjen bolj zahtevnim kupcem, ki cenijo veliko varnostne opreme in naprednih sistemov. In prav taki naj bi bili slovenski vozniki, ki bodo pri "slovenskem cliu" lahko izbirali med petimi različnimi motorji.

Iz Renaulta sporočajo, da so hvaležni Uradu Vlade Republike Slovenije za komuniciranje, ki je v imenu Republike Slovenije skrbnik znamke I feel Slovenia, da je slovenskega clia prepoznal kot ustreznega ambasadorja Slovenije in tako dovolil uporabo znamke I feel Slovenia za poimenovanje te omejene serije vozil. Hkrati je tovarna Revoz že dolga leta v globalnem proizvodnem sistemu Skupine Renault znana kot ena izmed najboljših, najkakovostnejših tovarn. 

Pri Renaultu so pojasnili, da je slogan I feel Slovenia močna in ponosna blagovna znamka, ki je v svojem bistvu združila vse lepote slovenske narave, našo nacionalno identiteto in vse vrline prebivalcev Slovenije. Zato so jo v Renaultu takoj povezali z vsem, na kar so ponosni ob izdelavi vozila v novomeškem Revozu. 

Renault Clio I Feel Slovenia | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Toliko cliov je na naših cestah

Pri Renaultu poudarjajo, da cenijo, da je clio pravzaprav "slovenski avto", saj je že dolga leta "kralj slovenskih cest". Slovenci jih pokupimo največ med vsemi avtomobili. Ob koncu lanskega leta je bilo v Sloveniji registriranih kar 77.413 vozil renault clio, ali 20 tisoč več od najbližjega zasledovalca. 

Tovarna Revoz je v preteklosti že izdelovala Renault Clio. V letu 2014 se je Revoz popolnoma osredotočil na začetek proizvodnje novih modelov Renault twingo in smart forfour. Renault je poleg proizvodnje v tovarnah v Franciji in Turčiji izdelavo vozil clio letos razširil še v novomeški Revoz. Naložbena dela v prilagoditev proizvodnje v Novem mestu, vredna več kot 80 milijonov evrov, so izvedli v rekordno kratkem času in tako so junija letos že zagnali serijsko proizvodnjo clia 4. To Revozu prinaša zagotovitev stabilnosti proizvodne dejavnosti za srednjeročno obdobje in višjo raven dnevnih proizvodnih količin, saj tovarna trenutno obratuje v treh polnih izmenah. Predsednik uprave Revoza, d.d., Kaan Ozkan je ob tem povedal: "Revoz danes deluje v globalnem okolju Zveze Renault Nissan Mitsubishi in si je v njem izboril pomemben položaj. S cliom 4 smo dobili ne le odličen proizvod, pač pa tudi zagotovilo, da smo uspešni pri zagotavljanju daljnoročne prihodnosti za našo tovarno."

Morda je bil tudi to razlog, da se je Renault odločil, da po nekaj letih premora proizvodnjo svojega priljubljenega modela spet zaupa marljivim dolenjskim rokam. Renault zdaj dokazuje z začetkom prodaje omejene serije vozil clio I feel Slovenia. Gre za posebno verzijo avtomobilov, ki jih bodo v Revozu izdelovali izključno za slovenski trg.

Renault Clio I Feel Slovenia | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Vse, kar imajo veliki"

V luči legendarnega reklamnega slogana »Vse, kar imajo veliki« bo omejena serija vozil clio I feel Slovenia na voljo zgolj z izjemno bogatim paketom opreme, ki smo jo običajno vajeni v večjih in dražjih vozilih. To pomeni LED luči spredaj in zadaj, parkirne senzorje spredaj in zadaj, vzvratna kamera, sredinski naslon za roke, avtomatska klimatska naprava, kartica za prostoročno odklepanje in zagon vozila, multimedijski sistem s sedempalčnim zaslonom na dotik in navigacijskim sistemom s kartografijo Adriatic), senzor za dež, LED osvetlitev v potniški kabini, samozatemnitveno vzvratno ogledalo in dodatno zatemnjena stekla ... 

Znana cena

Kupcem bo na voljo s tremi bencinskimi motorji (1.2 16V, TCe 90, TCe 120) ter dvema dizelskima (dCi 90 in dCi 110). 

Promocija prodaje omejene serije vozil renault clio I feel Slovenia se začne danes, kupci pa so na redne cene iz cenika (od 15.090 evrov) deležni še popusta v višini 2.200 evrov. Tako je najcenejši "slovenski clio" na voljo za 12.890 evrov. Kovinska barva je pri tej omejeni seriji kupcem na voljo brezplačno. 

Pri Renault Slovenija ocenjujejo, da bo različica clio I feel Slovenia predstavljala med 5 in 10 odstotkov celotne prodaje clia na slovenskem trgu. 

Kristina Plavšak Krajnc, direktorica urada za komuniciranje pravi, da je znamka I Feel Slovenija, v prvi vrsti zaživela v turizmu, zdaj pa jo s cliom premikajo tudi na nivo gospodarstva. "Zgodba znamke I feel Slovenia govori o naši naravi, državi in nacionalni identiteti, o znamki I Feel Slovenija, ki letos praznuje jubilejno 10. obletnico," še dodaja Plavšak Kranjnceva.

Renault Clio I Feel Slovenia | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 4
  • wolf.ata 19:44 06.december 2017.

    čisto O.k avto za Slo plače in ceste

  • Boris 17:23 06.december 2017.

    "... ena najboljših, najkakovostnejših ..." Ja, in zato delajo Clia, Twinga in podobno.... Tralala, hopsasa ...

  • glicinija 14:01 06.december 2017.

    zanima me kolikšne so plače delavcev