Avto
13 ogledov

Renault v Ženevi razkriva koleosa

Koleos za Renaultov debi med SUV-i. Žurnal24 main
Renault je končno predstavil serijsko različico svojega prvega 4x4 modela. Spomnimo SUV/crossover koleos je bil v konceptni različici predstavljen že leta 2006 na avtosalonu v Parizu.

Čeprav je bilo že prej jasno, da bo avtomobil obdržal ime iz konceptnih dni, je bilo to danes še uradno potrjeno. Prvi javni nastop koleosa čaka že čez slab mesec dni v Ženevi.



Za obliko so poskrbeli pri Renaultu, za tehniko pri Nissanu, poleg naveze Renault-Nissan pa je pri razvoju sodeloval še korejski Samsung, v katerega tovarni v Pusanu koleosa tudi proizvajajo. Od začetka leta je avtomobil že naprodaj v Koreji, kjer sliši na ime QM5. Koleos je v mnogočem podoben nissanovem X-trailu, kar je pravzaprav razlog, da si modela delita obeso in del motorizacije.

Koleos bo poganjal novi 2-litrski dCi turbodizelski motor dostopen v dveh različicah. Prva razvije najvišjo moč 110 kW/150 KM, druga pa 129 kW/175 KM. Kupci bodo lahko izbrali tudi 2,5-litrski štiricilindrični bencinski motor moči 125 kW/170 KM. Ročnemu šeststopenjskemu menjalniku naj bi se, odvisno od tržišča, pridružil še šeststopenjski avtomatski menjalnik.



Kupci bodo lahko izbirali med različico s pogonom na prednji kolesi ali na vsa štiri, s čimer je potrebno poudariti, da se pri različici 4x4 v "normalnih" razmerah vožnje 100 odstotni navor prenaša na prednji kolesi, medtem, ko se pri izgubi stika s podlago lahko na zadnjo os prenese 50 odstotkov navora. Koleos je od tal dvignjen za 206 mm (188 v dizelski različici), v dolžino meri 4,52 metra, v širino pa 1,85 metra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.