Avto
16 ogledov

Renaultove novosti do leta 2015

Renault twingo Gregor Prebil
Renaultov direktor za marketing Stephen Norman je v nedavnem intervjuju najavil veliko ofenzivo Renaultovih avtomobilski novosti. Po njegovih besedah naj bi do leta 2015 Francozi predstavili kar sedem novosti.

Prva novost, ki bo k nam zavila še letos je povsem nova, četrta generacija priljubljenega clia, ki se bo javnosti prvič razkril jeseni na avtomobilskem salonu v Parizu. Clio prihaja s povsem novo obliko in novimi pogonskimi agregati. Leta 2013 naj bi mestnemu vozilu sledil novi model narejen na platoformi modela nissan juke.

Istega leta bodo pri Renaultu predstavili novega twinga, od katerega veliko pričakujejo v Revozu in Novega mesta, kjer ga bodo proizvajali. Twingo naj bi prinesel velike spremembe, razkriva Norman, ki naj bi bile plod sodelovanja z Daimlerjem. Twingo si bo namreč platformo delil z novim smartom. Lahko ugibamo, da bo imel twingo v primerjavi z aktualnim modelom krajši. V letih od 2014 do 2015 lahko pričakujemo novega koleosa, ki naj bi dobil bolj enoprostorski videz karoserije, zadržal pa bo terenske vozne sposobnosti, Renault bo takrat predstavil tudi novo laguno in espace.

Zanimivo je, da se Renault obrača k svoji korejski znamki samsung, kar lahko pomeni, da bo tudi vse več korejskih modelov nosilo Renaultov logotip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.