Avto
16 ogledov

Reševalec z barom in kaviarjem

Reševalno vozilo Žurnal24 main
Bogati Rusi so se domislili nove rešitve, kako se izogniti prometnim zamaškom, ki so v Moskvi tako hudi, da pogosto za več ur paralizirajo promet.

Gre za taksije, ki so videti kot vozila nujne pomoči, in imajo celo sireno ter svetlobne signale, s pomočjo katerih se hitro prebijejo skozi nepregledne kolone stoječih vozil v prometnih zamaških. Za najem vozila za eno uro so pripravljeni odšteti več kot 100 evrov.

Šele potem, ko so prevare razkrinkali mediji, so v akcijo stopili policisti, ki so se pri reševalnih službah odločili preveriti, kdo izposoja vozila za nujne vožnje. Avtomobili, ki so na zunaj videti kot prava reševalna vozila, so v notranjosti luksuzno opremljena, z usnjenimi sedeži in barom, tako, da lahko stranke med vožnjo z vklopljeno sireno srkajo šampanjec in jedo kaviar.

Viri iz policije so za ruski časnik Izvestiya dejali, da so med kontrolo prometa v reševalnem vozilu opazili voznika v civilnih oblačilih. Zaradi prometnega prekrška so ga ustavili. Ko so pregledali vozilo so videli, da gre za limuzino prirejeno za posebne usluge za luksuzne goste.

Znašel se je tudi ruski premier Dmitrij Medvedjev, ki se bo odslej v službo od svojega doma v predmestju Moskve in za kratka službena potovanja v okolici ruske prestolnice prevažal kar s helikopterjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.