Avto
17 ogledov

Oče osemletnice: Vozi hitreje!

Deklica, ki vozi. Youtube
Iz Rusije prihaja nov šokanten posnetek vožnje, v katerem za volanom audija sedi osemletna deklica, ki jo oče na javni cesti na sovoznikovem sedežu vzpodbuja naj vozi hitreje.

V videu je za volanom očetovega audija prikazana osemletna Karina Mikulčik. Posnetek razkriva, da deklica ni niti pripasana z varnostnim pasom, vozi pa po javni cesti, ki je deloma celo zasnežena.

Njen oče Dimitri sedi na sovoznikovem sedežu. Potem, ko opazi, da je pospešila do 90 km/h, jo še opogumlja, naj pospeši. "Dodaj plin. Pospeši vsaj do 100 km/h."

Karinina mama sedi zadnjem sedežu in vse skupaj snema s kamero. Števec hitrosti kaže na 100 km/h.

Iz policije v Sankt Peterburgu so v sporočilu za javnost objavili, da bodo primer raziskali in ukrepali. Po ruskih zakonih o varnosti v cestnem prometu je predvidena kazen za takšno vožnjo kaznovana s 63 evri, kar lastniku dragega audija verjetno ne bo predstavljal težav.

"Moramo preveriti, kdaj je bil posnetek narejen. Ali je bilo to letos, ali preteklo zimo, saj ima vsak zakon rok trajanja," je dejal predstavnik policije.

Po pisanju ruskih spletnih medijev so odzivi na video mešani. Zagovornica otrokovih pravic v St. Peterburgu Svetlana Agapitova je o tem primeru dejala, da gre za zanemarjanje otroka, medtem, ko so mnogi komentatorji na strani, kjer je bil posnetek objavljen, starša zagovarjali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.