Avto
2371 ogledov

Ruski Kalašnikov bo konkuriral Tesli

Kalašnikov
1/9
Kalašnikov
Ruski koncern Kalašnikov, ki je najbolj znan predvsem po jurišni puški, napoveduje vstop na trg električnih avtomobilov in resno konkurenco Tesli z razvojem novega električnega superavtomobila, poroča ruski portal Sputnik.
Jaguar i-pace Avto Z avtom iz Gradca električni avtomobili odpirajo novo poglavje

"Razvijamo lastni koncept električnega superavtomobila, ki bo temeljil na več originalnih sistemih, ki smo jih razvili v koncernu. Ta tehnologija nas bo postavila ob bok drugim svetovnim proizvajalcem električnih avtomobilov, kot je Tesla," so iz koncerna sporočili Sputniku.

Kalašnikov | Avtor: Kalašnikov Kalašnikov

Teš6 Naredili izračun Avto Naredili izračun, ki na glavo postavlja čistost električnih avtomobilov

Kalašnikov sicer zdaj že proizvaja električne avtomobile, med njimi model UV-4. S 50 kilovati moči sicer dosega hitrosti do največ 80 kilometrov na uro.

Emisije, izpušni plini Naš strokovnjak trdi drugače Avto Adacova resnica o električnih, slovenski strokovnjak trdi drugače

Novi superavtomobil pa naj bi bil precej zmogljivejši. Imel naj bi od 220 do celo 500 kilovatov moči. Imel naj bi 350 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Imel pa bo precej retro videz stare limuzine, kakršne so bile znane v 80. letih prejšnjega stoletja.

Kalašnikov | Avtor: Kalašnikov Kalašnikov

Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid Avto Je na temno stran električnih avtov posvetilo nekaj svetlobe?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.