Avto
76 ogledov

S kolesom napolnite svoj mobilnik

Dinamo polnilec za telefon www.ibikeconsole.com
Kolo ni samo sredstvo, ki vas ekonomično in brez stroškov pripelje od točke A do točke B, z njim je možno proizvesti tudi električno energijo, s katero lahko napolnite mobilni telefon.

Si predstavljate, da bi med kolesarjenjem napolnili svoj mobilni telefon in s tem prihranili elektriko? Z dinamopolnilnikom, s pomočjo katerega delujejo tudi kolesarske luči, je to mogoče.

Ideja je zelo dobrodošla, saj bi z njim dodatno doprinesli k okolju, ker ne bi porabljali elektrike, vendar je treba pri dinamopolnilniku upoštevati dve stvari: vzdrževanje hitrosti nad 19 km/h in kolesarjenje od dve do tri ure, da bo baterija mobilnega telefona povsem polna. A na spletni strani Ibikeconsole.com, na kateri ponujajo takšne polnilnike, pravijo, da lahko tudi s krajšimi razdaljami podaljšate življenje bateriji mobilnika.

Andrej Berginc iz spletne trgovine Mestnokolo.si o dinamopolnilnikih pravi, da so zanimivi, a dvomi o njihovi prihodnosti: "V zadnjem času na primer LED-lučke nadomeščajo dinamoluči. Glavni razlog je ta, da lahko LED-lučke zdržijo precej dolgo, preden je treba zamenjati baterijo. Mislim, da bo šel trend v to smer."

Poleg tega je Berginc spomnil na vse bolj priljubljene prenosne polnilnike za mobilnike, ki so se že dobro prebili na trg, in ponudba je že precej pestra. Po njegovem mnenju so prenosni polnilniki zato elegantnejša in preprostejša rešitev, a kljub temu ne bi še čisto odpisal dinamopolnilnikov. "Tako kot vsak produkt imajo dinamopolnilniki svoje prednosti." In ena od teh je zagotovo ta, da lahko s poganjanjem pedal sami ustvarite električno energijo. Za dober dinamopolnilnik boste odšteli približno 100 evrov, medtem ko se cene prenosnih polnilnikov zelo razlikujejo: od 40 do 100 evrov in več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.