Avto
10 ogledov

Saab predstavlja phoenixa

Saab Phoenix concept
1/26
Žurnal24 main
Švedski Saab, ki je bil še lani tik pred tem, da ugasne proizvodnjo, bo z novim lastnikom nizozemskim Spyker Cars prevzel tudi novo podobo, ki jo nakazuje privlačni koncept phoenix.

 

Saab je prejšnji teden obeležil leto dni, odkar ga je od ameriškega giganta General Motors prevzel Spyker Cars. Na avtosalonu v Ženevi so prikazali atraktivni koncept phoenix, ki že nakazuje, da bodo saabi v prihodnosti bolj športni in drzni.

 

Phoenixa so naredili na platformi, ki jo bodo uporabili za naslednika sedanjega modela 9-3. Gre za 2+2 športni hibridni avtomobil s pogonom na vsa štiri kolesa. Phoenix concept kombinira 1,6-litrski štirivaljni turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom in 147 kilovati (200KM), ki je kombiniran s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Štirivaljnik poganja prednji kolesi, zadnji par pa elektromotor z močjo 34 kW (baterije so litij-ionske).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.