Avto
6 ogledov

Sabina podžgala ministra

Patrick Vlačič je bil najhitrejši. Žurnal24 main
Zmagovalec današnjega, do zdaj verjetno najbolj vznemirljivega in nepredvidljivega Žurnalovega kartinga zvezd, je minister za promet Patrick Vlačič.
"Navijam za prometnega ministra, ki je bil moj profesor na faksu," je med tekmo povedala Sabina Remar, ki pravi, da se je zaljubila v karting na prvem Žurnalovem kartingu zvezd in je že drugič prišla preverit, kdo se bo v finalu meril z njeno prijateljico Tino Gaber. Morda so mu prav njene dobre želje pomagale k zmagi, saj sta bila s predhodnikom, nekdanjim ministrom Radovanom Žerjavom, ki je na koncu priletel na drugo mesto, ves čas zelo izenačena.

"Danes sem tu za sprostitev, kar bo glede na to, da se bom pomeril s sedanjim prometnim ministrom, še posebej zanimivo," je povedal slednji. Poslanka SDS Eva Irgl in ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, ki prej še nista sedeli v kartu, sta pred tekmo dobili priložnost, da se ogrejeta – spoznata vozilo in progo in njene principe. Izkazalo se je, da sta nadarjeni učenki.

 
 

Prav gotovo je pomembno, da je prometni minister dober voznik, še bolj pa, da vozi varno.

Radovan Žerjav

 
Če se je po prvi rundi še predvidelo, da se bo boj za najvišjo stopničko bil med prometnima ministroma, je v drugi Irglova pokazala toliko tekmovalnega duha, da so se navzoči začeli resno spraševati, ali se bo nemara znova izkazalo, da so ženske boljše voznice – prejšnjič je kolege športnike premagala atletinja Alenka Bikar. Vendar je Irglovi ambiciozni načrt prekrižal ovinek, v katerem je nekajkrat zletela s proge. "Najmanj šestkrat," se je pošalila na koncu.

Ministra sta bila tako izenačena, da se do uradne razglasitve rezultatov res ni vedelo, kdo bo stal na kateri stopnički. "Zmaga ne pomeni, da divjam po cesti," je po prejemu plakete in šampanjca pripomnil zmagovalec. "Zdelo se mi je, da tako drvim," pa je komentirala četrtouvrščena Pavlinič Krebsova, ki je v drugem krogu edina občutno popravila rezultat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.