Avto
129 ogledov

Salon najbolj športnih vozil

Avtomobilski salon v Essnu
1/50
essen-motorshow
V Essnu v Nemčiji je javnosti odprl vrata avtomobilski salon, kjer so razstavljena najbolj športna vozila, predelana vozila in najbolj „nora“ vozila. Gre za največji "aftermarket" salon v Evropi.

Uradno sta salon odprla nemška dirkaška veterana Heinz-Harald Frentzen in Norbert Haug. Obiskovalci letošnje razstave si lahko na enem mestu ogledajo več kot 500 nevsakdanjih vozil, od dirkalnikov formule 1, do posebnih motociklov, klasičnih vozil in športno navdahnjenih vozil, ki jih sicer vsak dan videvamo na cestah.

Od dirkalnikov formule 1 do športnih predelav

Avtomobilski salon v Essnu | Avtor: essen-motorshow essen-motorshow
Organizatorji pričakujejo, da si bo letošnjo razstavo ogledalo okoli 360.000 ljudi. Številka je zaradi bogatejše ponudbe vsako leto višja. Letos je v okviru salona razstava dirkalnikov Formule 1 vključno s srebrno puščico, s katero je leta 1954 dirkal legendarni Juan Manuel Fangio in zmagovalnim dirkalnikom Sebastiana Vettla iz leta 2010.

Svoje prototipe razstavljajo številni avtomobilski proizvajalci, od Citroëna, Giugiara, Hyundaija, Peugeota, Rinspeeda, Sbarra, Daimlerja, BMW, Škode, Forda, Peugeota ...

Vrhunci salona

Eden izmed vrhuncev salona je razstava konceptnih avtomobilov. Franco Sbarro predstavlja atraktivni, spolzko oblikovan, trikolesni motocikel "Aero", izstopa bugatti type 41 royale s šestnajstvaljim motorjem, paša za oči je superšportni zenvo ST1 z V8 motorjem s turbopolnilnikom in kompresorjem ter 812 kilovatov moči (1104 KM) in nič manj neverjetnih 1430 Nm navora.

Sbarro aero | Avtor: essen-motorshow essen-motorshow


Jaguar, ki bo prihodnje leto praznoval 80 let udejstvovanja v avtomobilističnem dirkanju, predstavlja svojo bogato zgodovino, od modela SS 100, do prvega D-Type, XJR-9, s katerim je leta 1988 slavil zmago na vztrajnostni dirki Le Mans, do zadnjega F-type roadsterja. Škoda prihodnost v reliju nakazuje s študijo vozila fabia R5, ki temelji na novi generaciji fabie.

Mercedes-Benz prikazuje enosedežno dediščino. Ob zmagovitem dirkalniku iz letošnje sezone je razstavil W154, ki je prevladoval pred 75 leti. Za promocijo skrbi nov mercedes-AMG GT, ki je sploh prvič razstavljen pred nemškim občinstvom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.