Avto
22 ogledov

Samo vedeževalka lahko odgovori, kdaj bodo rezultati

slovenija 02.04.13, Samo Omerzel, kandidat za ministra za infrastrukturo in pros Anže Petkovšek
Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je na današnji novinarski konferenci po seji vlade dejal, da je zaradi afere prodajanja vozniških dovoljenj odredil nadzor ne le na agenciji za promet, s katere delom ni zadovoljen, ampak tudi na direktoratu za promet.

Samo Omerzel ocenjuje, da je nedopustno, da se je kaj takega dogajalo. Na ministrstvu že teče proces reorganizacije agencije, je še dejal. Na vprašanje, kdaj bodo znani rezultati nadzora, pa je odgovoril, "samo vedeževalka lahko odgovori".

Policisti so med preiskovanjem omenjene afere zaznali sume nepravilnosti tudi pri zdravnikih, ki opravljajo zdravniške preglede za voznike. V zvezi s tem so z Zdravniške zbornice Slovenije potrdili, da so prejeli zahtevo po izrednem strokovnem nadzoru zaradi suma nepravilnosti v zvezi z izdajanjem zdravniških potrdil. "V zvezi z informacijami, da se na tem področju dogajajo nepravilnosti v večjem obsegu, bomo na zbornici opravili tematsko razpravo, ki bo vključevala tudi pregled vseh strokovnih nadzorov s tega področja za preteklo petletno obdobje," še napovedujejo na zbornici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.