Avto
20 ogledov

Se vrača še corrado?

Zamisel za novega corrada prihaja iz oblikovalskega podjetja Miranda. (Foto: Mir
1/5
Žurnal24 main
Volkswagen za sedaj še nima namere na sceno vrniti upokojenega športnega modela corrado, ki ga mnogi smatrajo za zadnjega resničnega športnika iz Volkswagna. Na ogled pa so že nove ideje.

Zaradi velikega zanimanja ljubiteljev VW corrada, je nemški oblikovalski studio Miranda Media izdelal lastno vizijo corrada, katere skice so objavili na svetovnem spletu.

"Novi VW Corrado bi moral izgledati ravno takšen, kot je na skicah," pravi Patrick Moczarsky, oblikovalec iz podjetja Mirande. Volkswagen je corrada umaknil iz proizvodnje leta 1996. Vizija oblikovalcev Mirande sloni na kombinaciji športnega karakterja starega modela in športnega videza prihodnjih avtomobilov. Posebnost corrada na skici je tudi spojler na zadku, ki se samodejno dvigne pri hitrosti 70 km/h, aluminijasta platišča Schmidt Revolution, ravna streha športno oblikovani motorni pokrov, sofisticirani žarometi, ter velike odprtine za zrak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.