Avto
2656 ogledov

Seat ateca prilagojena za zrelo dobo

seat ateca Seat
Ateca je z delno osvežitvijo pripravljena nadaljevati delo v zelo zahtevnem tržnem segmentu.

Seat ateca med kompaktnimi križanci nastopa že od leta 2016 in čas je že bil za prenovo, s katero bo lahko ostala še naprej konkurenčna in eden nosilnih stebrov Seatove prodaje.

Spremembe prav globoko niso posegale in se dotikajo predvsem razširitvi nabora raznih pomagal in nujnih posodobitev tako pri zunanjem kot notranjem videzu. 

Španki so nekoliko zategnili oblikovne gubice in namestili nove odbijače, ki jo delajo bolj polno. Zadnje luči so po novem polni LED, smerniki lahko pri višjih opremah utripajo sekvenčno. Prepoznali jo bomo tudi po novem kaligrafskem slogu v obliki ročnega napisa imena. Upokojeno opremo Xcellence je zdaj nadomestila Xperience, ki je prinesla še nekoliko bolj robustne dodatke k videzu, posodobili so tudi FR opremo. 

seat ateca | Avtor: Seat Seat

Nekaj sprememb je doživela tudi notranjost, ki ostaja prostorna in s 51-litrskim prtljažnikom. Glavna novost je 10,25-palčni voznikov digitalni zaslon, ki je pri višjih opremah serijski, medtem ko je bil posodobljen tudi infozabavni sistem z 8,25- ali 9,2-palčnim zaslonom, ki je povezan v svet prek mobilne povezave ali USB-C priključkov. Ateca kot predstavnica prejšnje generacije koncernskih vozil ohranja fizična stikala za upravljanje klimatske naprave. 

Kar nekaj posodobitev je ateca pridobila pri asistenčnih sistemih. Predikativni radarski tempomat uporablja podatke iz kamere in GPS pri samodejnem uravnavanju hitrosti v conah omejitev in pred zavoji. Novost je tudi asistenca za izstop, ki opozori voznika, če želi odpreti vrata v bližini drugih udeležencev. 

seat ateca | Avtor: Seat Seat

Ateco poganja pet bencinskih motorjev, pri dizlih pa so tako kot pri drugih modelih koncerna opustili 1,6 TDI agregat, ki ga je nadomestila različica 2,0 TDI motorja s 85 kilovati. 

Štirikolesni pogon je serijski pri 140-kilovatnem bencinskem in opcija pri 110 kilovatnem dizelskem motorju. 

Seat ateca stane od 20.499 evrov dalje (1,0 TSI, hola oprema), bolje opremljena oprema style in 1,5 TSI motor staneta od 26 tisoč evrov. Vstopni dizel starta pri 29,458 evrih. Na te cene pa že takoj veljajo še določeni popusti v višini do 2.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.