Avto
29 ogledov

Sedeži bodo vedeli, kaj je za zadnjico najbolj udobno

Koncept avtomobilskega sedeža Furecia
Šesti največji dobavitelj avtomobilske opreme v letu 2013, podjetje Furecia, za prihodnost napoveduje vgradnjo pametnih sedežev v avtomobil.

V prihodnosti vam v avtomobilih ne bo treba več vrteti stikal za čim bolj udoben naslon v vozilu, ali pa pomikati sedeža, saj bo to namesto vas storila kar tehnologija vgrajena v avtomobilske sedeže.

Sami si sedeža ne znamo nastaviti pravilno

V podjetju so naredili raziskavo med uporabniki električno nastavljivih sedežev v vozilih, ki je pokazala, da se lastniki vozil pritožujejo nad zahtevnostjo nastavitve udobnega položaja sedenja. Zato so razvili samo nastavljiv sedež, ki bo namesto potnika nastavil najbolj udoben položaj sedenja zanj.

Uporabili so senzorje občutljive na pritisk in kamere, ki na podlagi meritev prilagodijo sedež najbolj udobnemu položaju sedenja. Podobno tehnologijo razvija tudi konkurenčni Johnson Controls Inc.

Kateri od avtomobilskih proizvajalcev bo uporabil njihovo tehnologijo ni znano, je pa znano, da bo to ameriški proizvajalec. Ugiba se, da bo to luksuzni model cadillaca, ki pripravlja konkurenčni avtomobili mercedesovem razredu S.

Komentarjev 1
  • miro 18:41 23.februar 2014.

    Pa naj kdo reče da nas že sedaj ne zasledujejo, kaj in kako se dogaja z avtomobili. Tako da prav možno, da nebo nikjer več" nobene zasebnosti" in bo vsak ki bo imel določeno tehnologijo, točno vedel vse o vsakemu. ...prikaži več. Kam pelje ta svet ??????