Avto
39 ogledov

Šef Ferrarija zaljubljen v peugeote

Peugeoti Enza Ferrarija
1/9
Žurnal24 main
Ste vedeli, da je Enzo Ferrari za osebni prevoz do zgodnjih 70. let prejšnjega stoletja uporabljal vozila znamke Peugeot?

Znamka Peugeot je danes prej kot k poslovni uporabi usmerjena k družinam. Še pred desetletji je bilo drugače. V njenih vozilih se je vozil celo oče Ferrarija, ki je imel v lasti številne modele z logotipom leva.

Leta 1966 si je Enzo Ferrari omislil kovinsko sivega pegeota 404 s svetlo in v usnje oblečeno notranjostjo, posebnim volanom in meglenkami, ki si jih je izposodil pri lancii flaminia. Avtomobil je vozil sam, nato pa ga je poškodba kolena odvrnila od vožnje naslednjega francoza – peugeota 504, ki ga je kupil leta 1969.

Njegov zadnji peugeot je bil model 504 coupe, ki ga je imel v lasti od leta 1970 do 1973. Po letu 1973 se je začel voziti z vozili znamke Fiat; v lasti je imel še mini cooper, ki ga je v dar dobil od znanega avtomobilskega oblikovalca Aleca Issigonisa.

Zgodbo s Peugeotovimi vozili je javnosti predstavil nekdanji voznik Enza Ferrarija Dino Tagliazucchi, ki je izdal, da je tudi, ko je Ferrari predstavil svoj osupljivi coupe (2+2) 365 GT z V12-motorjem, v modelu sedel le zaradi promocije. "Za svoje običajne 200, 300 kilometrov dolge poti je uporabljal peugeote," je dejal Tagliazucchi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.