Avto
2695 ogledov

Takšna bo po novem škoda fabia

Prenovljena škoda fabia
1/4
Škoda
Škoda bo na avtomobilskem salonu v Ženevi razkrila svojo največjo novost v prvi polovici letošnjega leta. Prve fotografije so že poslali na splet.

Aktualna, tretja generacija popularne škode fabie je na trgu od leta 2014 naprej. Lani na avtomobilskem salonu v Ženevi so predstavili trivaljni 1,0-litrski TSI motor za fabio, letos pa bodo v Švici pokazali prenovljeno različico aktualnega modela.

Škoda karoq Škoda Avto Škoda karoq je nasledil yetija

Zanimivo, fabia še ne bo na voljo v četrti generaciji, čeprav je VW lani pokazal novega pola, Seat pa novo ibizo. Fabia na videz ni bistveno spremenjena, dobila je nove prednje led žaromete, spremenjeno ima masko in odbijače, led žarometi so tudi na zadku. 

Škoda Octavia Avto Škoda ukinja enega svojih modelov

Prenovljena škoda fabia | Avtor: Škoda Škoda

V potovalni kabini je nov večpredstavnostni sistem s 6,5-palčnim zaslon na dotik, na novo so oblikovali instrumentalno ploščo, Čehi poudarjajo vgradnjo bolj kakovostnih materialov, nove dvobarvne kombinacije sedežev, USB, Bluetooth, vsadek za spominsko kartico, Apple CarPlay, Android Auto in MirrorLink, dva USB priključka za potnike na zadnjih sedih in držalo za tablico. Med asistenčnimi sistemi se omenjajo sistem za opozorila na vozila v mrtvem kotu in sistem  za opozorilo na prečni promet.

Škoda superb Škoda superb Avto Škoda superb, bravo za ta serijski gumb!

V ponudbi ne bo dizelskega motorja, niti ne štirivaljnika, le bencinski trivaljniki z litrom prostornine, dva atmosferska s 45 kilovatov moči (60 KM) oziroma 56 kilovatov moči (75 KM) in dva turbo motorja z 71 kilovatov moči (90 KM) in 82 kilovatov moči (110 KM). 

Prva vožnja Avto Škoda rapid: Zategnili gubice in vstavili nov motor
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.