Avto
10575 ogledov

Škoda je začela z odštevanjem, prihaja ...

Prva skica prenovljene škode kodiqa Škoda
Teden dni pred digitalno svetovno premiero je Škoda že pokazala, kaj lahko pričakujemo od popularnega SUV-ja.

Češki proizvajalec vozil je s teaserjem razkril, kakšni bodo na novo oblikovani sprednji del in vitkejši LED-žarometi škode kodiaq. Tega so osvežili.

Škoda kodiaq RS Avto Kako hiter je prvi RS med suvi?

Med drugim je opcijsko lahko opremljen s sedmimi sedeži, dobil je novo oblikovan in še bolj izrazit sprednji del, na katerem izstopa pokončna Škodina mreža hladilnika, ki je zdaj šesterokotne oblike. Sprednja žarometa sta vitkejša kot doslej in skupaj z ločenima, pod njima umeščenima  LED-moduloma ustvarjata novo 'štirioko' podobo. Zadnje luči, ki so prav tako vitkejše, s kristalastimi strukturami tvorijo Škodin značilni C-dizajn.

Uradna premiera prenovljenega Škode Kodiaqa bo v digitalnem formatu 13. aprila.

Škoda superb iV Preizkus Avto Med tednom na elektriko, konec tedna na bencin

Prvi Škodin SUV nove dobe

S Kodiaqom je znamka Škoda leta 2016 začela ofenzivo z SUV-modeli; od takrat je bilo izdelanih že več kot 600.000 primerkov tega SUV-ja ki ga danes prodajajo že v 60 državah po vsem svetu.

Škoda kodiaq RS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Renault Clio LPG Poreklo avtov pri nas Avto Kje v Sloveniji so najbolj nori na "nemce", kje na "francoze" in "japonce"?

Naj spomnimo, Škoda je kodiaqa uradno predstavila na mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu. Čehi so pojasnili, da ime kodiaq izvira od medveda, ki živi na Aljaski. Jozef Kaban je z ekipo oblikovalcev očitno zrisal zelo postavno podobo, ki je precej sledila konceptu vision S. 4,7 metra dolgi kodiaq takrat ni bil le prvi suv za znamko, temveč tudi prvi model, ki je govoril nov oblikovalski jezik, ki je Škodo še bolj utrdil kot znamko, ki stavi na dizajn. 

Škoda kushaq Kushaq Avto Kabina malega Škodinega SUV-ja ne deluje poceni

Kaban je takrat izpostavil, da kodiaq na zunaj deluje robustno, a tudi zelo fleksibilno in funkcionalno. Znotraj pa je poudarek na eleganci, umirjeni atmosferi in uporabnosti.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.