Avto
1903 ogledov

Škode vam bo pomagala upravljati Laura

Škoda Laura infotainment Škoda
V Škodinem avtu bo po novem treba klicati Lauro.

Pri Škodi so predstavili spletno podprto glasovno upravljanje za svoj novi SUV kamiq in kombilimuzino scala. Oba avta sta stalno povezana z internetom.

Sistemu so nadeli imel Laura, voznik ali voznica pa jo bosta priklicala tako, da bosta izrekla: "OK, Laura." Pristop Škode se nekoliko razlikuje od drugih znamk, ki asistenta ponavadi obudijo tako, da izrečejo ime znamke: "Hej, Mercedes. Hey BMW ..."

Škoda logotip Spremembe Avto Naslednjega passata bo razvila Škoda

Laura razume šest jezikov, menda celo narečja. Slovenščine ni med njimi. Znala naj bi tudi razvozlati tekoče izgovorjene cele stavke. Sodi med funkcije najzmogljivejšega infotainment sistema Amundsen, ki ga bodo kmalu posvojili tudi drugi modeli češke znamke. 

Laura bo namesto voznika na ukaz nastavila navigacijo, našla priljubljeno pesem, lahko pa v obliki SMS sporočila celo spisala narekovan tekst in ga poslala želenemu kontaktu. Med podobnimi rešitvami naj bi Laura izstopala po tem, da ne bo zamerila, če bi jo vmes med njenim govorom že prekinili z novim navodilom, temveč bo takoj začela izvajati nov ukaz, kar naj bi bilo bolj naravno. Dosedanji asistenti se namreč ponavadi v takšnih primerih zmedejo, čemur sledi zahteva za ponovitev ukaza.

Z uvedbo glasovnega asistenta v malega suva in kombilimuzino je Škoda prva znamka v svojem segmentu, ki se je odločila za to potezo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.