Avto
74176 ogledov

Slaba novica, če še niste kupili pnevmatik

Pnevmatike Saša Despot
Če ste oklevali z nakupom letnih pnevmatik, utegnete za nove odšteti konkretno dražji znesek.

Kdor bo to pomlad želel preiti na nove letne gume, bo moral seči precej globlje v žep, piše nemški portal specializiran za avtomobilsko industrijo Automobilwoche. Visoki proizvodni in transportni stroški ter pomanjkanje materiala višajo cene letnih pnevmatik. Pri nemškem Zveznem združenju obrti za prodajo pnevmatik in vulkanizerjev (BRV) zaradi vojne v Ukrajini napovedujejo nadaljnje višanje cen. "Nekateri bodo cene dvignili za 10 in več odstotkov," napovedujejo.

Zimske gume pnevmatike Primerjava Avto Kako se zimska obutev obnese v poletni vročini

Proizvajalci pnevmatik so zaradi močnega povečanja stroškov surovin, energije in transporta, v zadnjih nekaj mesecih postopoma zviševali cene pnevmatik, je za Automobilwoche dejal tehnični direktor BRV Michael Schwämmlein. "Stanje v zvezi z nabavo se je zaradi ozkih grl pri dobavi nekaterih surovin poslabšalo. Govorim o sajah ali sintetičnem kavčuku." To bodo občutili tudi kupci: zgolj iz poslovnih razlogov bi morali v kratkem tudi trgovci prilagoditi svoje cene.

pnevmatike | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Analiza platforme Alzura Tyre24 je pokazala, da so se v februarju in marcu odkupne cene pri trgovcih s pnevmatikami v primerjavi z enakim obdobjem lani povišale za dobrih 15 odstotkov. Cene so se sicer že lani v povprečju zvišale za okoli 6,5 odstotka.

vulkanizerstvo 15. marec Avto Menjava pnevmatik: Pripravite se na nove cene

Pri največjem nemškem proizvajalcu pnevmatik Continental pravijo, da splošnih izjav o razvoju cen pnevmatik ne morejo dati. Vendar se spremembam proizvodnih stroškov – zaradi naraščajočih cen surovin – ni mogoče izogniti. "Glede na regionalne razmere se individualno odločimo za potrebne prilagoditve cen."

 

Vulkanizer Mrzli dnevi Avto Mrzli dnevi: Je res že čas za menjavo pnevmatik?

Razmere v oskrbi s proizvodnjo pnevmatik v Evropi se trenutno poslabšujejo. "Glede na uvedene sankcije in vse ožja grla v logistiki, imamo težave" je dejal tiskovni predstavnik Continentala. "Kot taki smo aktivirali ustrezne načrte ukrepov ob nepredvidljivih dogodkih, ki vključujejo rezervne zaloge in alternativne dobavitelje." Proizvodnja se trenutno v evropskih tovarnah pnevmatik nadaljuje.

Vožnja, jesen, gume, pnevmatike, vulkanizerstvo PROMO Uporabno Celoletne pnevmatike: kako dobre so v resnici?

Zaradi naraščajočih cen je trenutno manjše povpraševanje po pnevmatikah. Čeprav je sezona menjave pnevmatik šele na začetku, prve številke kažejo na določeno zadržanost potrošnikov do nakupa, je za nemški spletni portal povedal Schwämmlein.
 

Komentarjev 9
  • Patricia_Collier 11:55 12.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Skias 10:39 12.april 2022.

    Judje ste ko tisti rek: Micka Kovačeva rada pila pa ne plačala! Ali pa imeti v tistem obdobju na polno sex brez kakršne zaščite pa upati, da ne bo naraščaj. Ljudje vprašajte se kaj bi vi sploh radi!

  • Skias 10:36 12.april 2022.

    Oh kaki komentari. Seveda se draži saj špekolanti za dvig cene vzamejo vsak izgovor dudi če miš prdne. Eni omenjate politiko. Ne glede na tako zvane leve ali desne vsi so enaki in vsi dopuščajo že ob obstoja Slovenske države. ...prikaži več Edino za kar so vse vlade krive je, da so prepustile cene stihiji trga. Sedaj pa če se vlada v meša cvilite, kaj se pa politika vmešuje. Če ne naredijo nič saj je trg svoboden pa tudi cvilite kako se draži in vlada nič ne naredi