Avto
940 ogledov

Slavna avtomobilska znamka, ki ne utegne dočakati leta 2025

Chrysler
Chrysler morda ne bo preživel leta 2025. Prodaja je obupna.

Leta 2025 bo Chrysler praznoval 100 let od ustanovitve. Vendar je trenutno prodaja obupna. Povsem možno je, ne bo dočakal častitljivega jubileja.

Avtonomni crysler pacifica hybrid Uradno Avto Uradno: Google in FCA predstavila avtonomni avtomobil

Ameriški Chrysler, ki je svetu dal tako znane modele, kot so chrysler six, airflow, town & country, 300, windsor, imperial, new yorker, Le baron in voyager, je trenutno v veliki krizi.

Proizvajalec avtomobilov, ki bo leta 2025 praznoval 100. rojstni dan, trenutno proizvaja le dva modela - enoprostorca pacifica in zastarelo limuzino chrysler 300.

Chrysler pacifica | Avtor: Chrysler Chrysler

Chrysler portal koncept Avto Fiat Chrysler napoveduje enoprostorca bližnje prihodnosti

Že desetletje prodaja obupna

Čeprav je pacifica priljubljena, ne bo potegnila Chryslerja iz rdečih številk. Lani je proizvajalec avtomobilov kupcem dostavil le 126.971 vozil, kar predstavlja le 0,74-odstotni delež na domačem trgu v ZDA. Pred desetimi leti je bila letna bilanca 197.000 prodanih vozil, leta 2005 pa 649.000 registracij.

Renault Avto Renault se je oglasil glede združitve s Fiat Chryslerjem

Chrysler zagotovo ni v dobri formi. Kot so ob združitvi koncernov PSA in Fiat Chrysler pisali specializirani tuji medij, lahko ameriško znamko doleti usoda Saaba ali umirajoče Lancie. Tradicija danes ne pomeni ničesar oziroma malo, v ospredju je zgolj kapital.
Postavlja se vprašanje, kaj bo z ameriško blagovno znamko po ustanovitvi novega koncerna Stellantis, ki združuje FCA (Fiat-Chyrsler) in francosko-nemški PSA.

Združitev Fiat-Chryslerja in PSA | Avtor: Epa Epa

Stellantis Avto Logotip, ki predstavlja novega avtomobilskega giganta

Pod okriljem novega avtomobilskega giganta je štirinajst blagovnih znamk, vse pa bo težko ohraniti pri življenju. Navsezadnje ni skrivnost, da se danes nad Alfo Romeo zgrinjajo črni oblaki, ki se bo, če je novi kompaktni terenec tonale ne iztrga iz revščine, morda znašla na robu brezna.

Komentarjev 1
  • paschtexthat 05:11 12.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks