Avto
10 ogledov

Slovenci pokupili več kot 63.000 fordov

Summit Slovenija Summit Slovenija
Skupina Summit Motors Slovenija praznuje 20. obletnico delovanja.

Pred dvema desetletjema je največja japonska multinacionalka Sumimoto Corporation Group vstopila na slovenski trg.

Skupaj z avstrijskim Autohaus Kaposijem in Slovenijalesom so ustanovili družbo Summit motors Ljubljana, uvoznika in distributerja vozil in nadomestnih delov znamke Ford za Slovenijo. To je bil eden od vzrokov, da so katrce, fičke in druga vozila znamke Zastava na naših cestah počasi nadomeščali večji in varnejši avtomobili drugih svetovnih proizvajalcev vozila, tudi Forda.

Že prvo leto je bilo prodanih 1167 fordovih vozil. Septembra leta 1996 je bil prodan deset tisoči ford, v začetku leta 2003 tridesettisoči, letos oktobra pa je skupna številka presegla že 63 tisoč vozil.

V letu 1999 je bilo ustanovljeno podjetje Summit leasing Slovenija, ki se ukvarja s financiranjem in je danes vodilno na področju financiranja osebnih in lahkih komercialnih vozil v Sloveniji. Leta 2002 je bilo ustanovljeno še podjetje Summit avto, ki je prevzelo uvozništvo in distribucijo za blagovni znamki Land Rover in Jaguar ter maloprodajo in servisiranje vozil znamke Volvo. Kasneje se je na Summit prenesla tudi maloprodaja in servisiranje vozil Ford. Danes vsa podjetja skupaj zaposlujejo 189 ljudi.

Jubilej so pri skupini Summit Slovenija izkoristili tudi za dobrodelne namene. Vse tri družbe skupaj so donirale znesek v skupni vrednosti 7.200 evrov, ki jih namenjajo izbranim 20 otrokom pod okriljem Botrstvo v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.